Петима души бяха убити и най-малко 34 ранени при серия

...
Петима души бяха убити и най-малко 34 ранени при серия
Коментари Харесай

Серия от масови стрелби в САЩ през последното денонощие

Петима души бяха убити и минимум 34 ранени при серия от всеобщи стрелби в четири щата на Съединени американски щати, оповестиха американските управляващи, представени от международните организации.

Инцидентите породиха паники, че изблиците на принуждение в страната, обвързвано с огнестрелни оръжия, може да зачестят в изискванията на пандемия с идването на лятото и облекчаването на Коронавирус ограниченията, позволяващи на хората да поддържат връзка по-свободно, означи „ Асошиейтед прес “.



В Остин, Тексас бяха ранени 14 души, откакто двама мъже разкрили пукотевица един против различен в многолюден централен регион на града. По-късно полицията заяви, че е арестувала един от обвинените за стрелбата и към момента търси другия.

В Чикаго, Илинойс една жена бе убита, а девет души бяха ранени, откакто двама мъже разкрили пукотевица против минувачи на тротоар в квартал " Чатъм ". Извършителите са избягали от мястото на престъплението и към момента се търсят.



В Савана, Джорджия един мъж е бил погубен, а седем души ранени при всеобща пукотевица в петък вечерта. Двама от ранените са деца на 18 и 13 години.



Неизвестен причинител откри пукотевица през вчерашния ден в Кливланд, Охайо, при която бяха убити трима души, а четирима ранени, заяви телевизия " Фокс нюз ". Един от простреляните умрял на място, а шест души били приети в болница, от които двама умряли.

На фона на тези трагични произшествия в страната бе маркирана петата годишнина от всеобщата пукотевица в нощен клуб на ЛГБТ общността в Орландо, Флорида, при която починаха 49 души.



Президентът Джп Байдън посочи, че Съединени американски щати би трябвало да направи повече, с цел да понижи насилието, обвързвано с огнестрелни оръжия, като забрани продажбата на автоматизирани оръжия и отстрани малките врати в регулациите, позволяващи на купувачите на оръжие да заобикалят инспекциите за издаване на разрешителни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР