Петима души бяха убити, а 18 ранени при стрелба в

...
Петима души бяха убити, а 18 ранени при стрелба в
Коментари Харесай

5 жертви в гей клуб в Колорадо Спрингс

Петима души бяха убити, а 18 ранени при пукотевица в нощен клуб, посещаван от хомосексуалисти, в Колорадо Спрингс. Сигнал за офанзивата е подаден в нощта против неделя.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че омразата не може да бъде толерирана в коментар за стрелбата в нощен гей клуб.

Предполагаемият стрелец е арестуван и разпознат като Андерсън Лий Олдрич (22). Според управляващите той към този момент има един арест през 2021 година, откакто заплашил майка си със самоделна бомба.

На страницата си във Facebook клубът назова нападението „ офанзива от ненавист “, а съгласно окръжния прокурор на Ел Пасо Майкъл Алън проверяващите към момента не са определили какво ще бъде обвиняването – закононарушение от ненавист или обвиняване в ликвидиране 1-ва степен.

Олдрич е бил победен от двама гости в клуба, които му отнелипистолета.

Въпреки че претекстовете за дейностите на стрелеца към момента остават неразбираеми, президентът Джо Байдън сподели, че общността на гейовете и лесбийките е била подложена на ужасяващо принуждение и ненавист през последните години, а сходни места за развлечение би трябвало да бъдат изцяло безвредни.

Президентът акцентира, че в никакъв случай не трябва да бъде допускано и толерирано те да се трансформират в сцена на гнет и принуждение.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР