Петима души бяха арестувани, след като полицията в Турция разкри

...
Петима души бяха арестувани, след като полицията в Турция разкри
Коментари Харесай

Проф. Паскалев: Нелегално трансплантираните в чужбина пациенти са високорискови

Петима души бяха задържани, откакто полицията в Турция разкри канал за трафик на органи в Истанбул. Каналът бил основан от български жители и донори, които употребявали болница в Истанбул за активността си. Това още веднъж повдига въпроса за донорството и проблемите, пред които се изправят у нас и лекари, и пациенти. Темата в Сутрешния блок на Българска национална телевизия разяснява проф. Емил Паскалев, шеф на Клиниката по нефрология и трансплантации към " Александровска болница ".

В случая комерсиалното в действието на тези хора в целия канал е водещо, само че първопричината е решаването на казуса за пациента, което по разнообразни аргументи в нашата страна не може да стане, счита проф. Паскалев.

По думите му, кръстосаното донорство не може да е единствената причина за покачвания интерес към трансплантации в прилежащата ни страна.
Проф. Емил Паскалев: Кръстосаното донорство е сложено като законова смяна, която съгласно мен ще е на разположение, тъй че отпада тази проблематика.
Проф. Паскалев е безапелационен, че изчезналата документи за трансплантираните пациенти в Турция основава огромни компликации при последващото им наблюдаване по-късно, което правят българските лекари.
Проф. Емил Паскалев: Когато осъществят оперативната намеса, след прочут интервал от време пациентите се завръщат в България, тъй като би трябвало да се продължи тяхното наблюдаване и това като неправилност в здравната документи основава доста огромни проблеми. Винаги се стремим и работим с тях като високорискови пациенти, тъй като огромна част от данните за тях, ние не знаем.
Само три страни в Европа реализират позитивни резултат във връзка с донорството, а другите европейски страни регистрират, че е належащо да има промени, които да дадат по-широк мащаб на донорството, изясни проф. Паскалев.
Проф. Емил Паскалев: Това е развой, който изисква дълго време да се работи и да се разпространява. Смятам, че в това отношение у нас има прогрес. През последните месеци донорството се случва една концепция по-често от преди, само че в действителност би трябвало да бъде много повече, в сравнение с е в този момент.
Проф. Паскалев добави още, че каналът за трафик на органи е единствено с живи донори, защото в Турция не се вършат трупни трансплантации на непознати жители.

Вижте целия диалог във видеото!
 Турция разруши български канал за трафик на органи Турция разруши български канал за трафик на органи
Турската полиция е арестувала трима българи, обвинени за организирането на канал за противозаконни трансплантации, заяви през днешния ден турският вестник "Дейли С...
Вижте повече за акцията Да! За живот!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР