Петима души бяха арестувани, след като полицията в Турция разкри

...
Петима души бяха арестувани, след като полицията в Турция разкри
Коментари Харесай

Проф. Паскалев: Нелегално трансплантираните в чужбина пациенти са високорискови

Петима души бяха задържани, откакто полицията в Турция разкри канал за трафик на органи в Истанбул. Каналът бил основан от български жители и донори, които употребявали болница в Истанбул за активността си. Това още веднъж повдига въпроса за донорството и проблемите, пред които се изправят у нас и лекари, и пациенти. Темата в Сутрешния блок на Българска национална телевизия разяснява проф. Емил Паскалев, шеф на Клиниката по нефрология и трансплантации към " Александровска болница ".

В случая комерсиалното в действието на тези хора в целия канал е водещо, само че първопричината е решаването на казуса за пациента, което по разнообразни аргументи в нашата страна не може да стане, счита проф. Паскалев.

По думите му, кръстосаното донорство не може да е единствената причина за покачвания интерес към трансплантации в прилежащата ни страна.

Проф. Емил Паскалев: Кръстосаното донорство е сложено като законова смяна, която съгласно мен ще е на разположение, тъй че отпада тази проблематика.
Проф. Паскалев е безапелационен, че изчезналата документи за трансплантираните пациенти в Турция основава огромни компликации при последващото им наблюдаване по-късно, което правят българските лекари.

Проф. Емил Паскалев: Когато осъществят оперативната намеса, след прочут интервал от време пациентите се завръщат в България, тъй като би трябвало да се продължи тяхното наблюдаване и това като неправилност в здравната документи основава доста огромни проблеми. Винаги се стремим и работим с тях като високорискови пациенти, тъй като огромна част от данните за тях, ние не знаем.
Само три страни в Европа реализират позитивни резултат във връзка с донорството, а другите европейски страни регистрират, че е належащо да има промени, които да дадат по-широк мащаб на донорството, изясни проф. Паскалев.

Проф. Емил Паскалев: Това е развой, който изисква дълго време да се работи и да се разпространява. Смятам, че в това отношение у нас има прогрес. През последните месеци донорството се случва една концепция по-често от преди, само че в действителност би трябвало да бъде много повече, в сравнение с е в този момент.
Проф. Паскалев добави още, че каналът за трафик на органи е единствено с живи донори, защото в Турция не се вършат трупни трансплантации на непознати жители.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР