Петима деветокласници от столичната Финансово- стопанска гимназия намериха и върнаха

...
Петима деветокласници от столичната Финансово- стопанска гимназия намериха и върнаха
Коментари Харесай

Петима ученици намериха и върнаха портфейл с голяма сума пари и документи

Петима деветокласници от столичната Финансово- стопанска гимназия откриха и върнаха портфейл с огромна сума пари, кредитни и дебитни карти и документи. На момчето, персонално занесло портфейла в столичното 5-то РПУ, това се случва за повторно. Учениците ще бъдат наградени от полицията и гимназията.

София

В ранния следобяд преди няколко дни петте момчета - Теодор, Мартин, Борислав, Виктор и Генади - си тръгнали от учебно заведение. Забелязали изгубения портфейл тъкмо до градинката наоколо до гимназията.
Теодор Гевраков, 9Г клас, Финансово-стопанска гимназия: Изведнъж гледаме един портфейл на земята. Просто намерихме го и взехме решение да го върнем, тъй като по този начин е най-редно да постъпим. - Какво имаше в него? - Имаше огромен брой кредитни и дебитни карти, плюс персонална карта и още пари в брой.
Според Столична дирекция на вътрешните работи става дума за огромна сума пари, към 3 хиляди лв.. Първо момчетата считали да издирят индивида по интернет, само че след това решили да се извърнат към полицията. До 5-то Районно ръководство портфейла предложил да занесе Мартин, тъй като към този момент го бил правил.

Мартин Захариев, 9Г клас, Финансово-стопанска гимназия: Бяха щастливи от обстоятелството, че не съм си взел нещата за мен, а съм отишъл и съм ги върнал.Така са ме научили още от дребен и мисля, че това е най-редното, което може да се направи в тази обстановка. - Не ти е първия случай подобен? - Да, не ми е е първият случай, преди няколко години бях намерил още един портфейл, който отново го върнах и отново стигна до индивида.
Мъжът на който са били документите и парите към този момент се е срещнал с Мартин и му е благодарил. Предстои момчетата да бъдат наградени от управлението на учебното заведение.

Мая Гешева, шеф на Финансово-стопанската гимназия: Категорично те ще бъдат отличени с грамота, с плакети, с почетни юбилейни знаци на гимназията. Достойните прояви на нашите възпитаници би трябвало да бъдат огласявани, те би трябвало да бъдат посочвани за образец.
Момчетата непретенциозно споделят, че премията не е толкоз значима. Просто помислили, че това може да се случи и на тях и желали изгубеното и най-много документите, да стигнат до притежателя си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР