Петима членове на една от най-големите престъпни групи, които се

...
Петима членове на една от най-големите престъпни групи, които се
Коментари Харесай

Разбиха сръбския наркоклан Америка, внасял дрога от България

Петима членове на една от най-големите незаконни групи, които се занимават с наркотрафик, са арестувани в Сърбия. Бандата, известна с името " Америка ", е внасяла дрога от България в Сърбия.

Лидерът й е считан за правоприемник на именития Сретен Йосич, оповестява белградското издание Blic.

Престъпният клан е държал канал за трафик на кокаин и хероин в Сърбия, България и Австрия. Сърбите са работили на територията на България.

Сред задържаните е Веселин Меда Райчевич, брат на известния сръбски престъпник Воислав Райчевич, прочут още и като Воя Американеца. Той е създателят на незаконната група, която след това е поета от брат му.

Именно Воислав Райчевич е апетитен за правоприемник на Йосич - Йоца Амстердам, който преди години беше зрелищно задържан в София , където живееше под непозната идентичност. Твърди се, че " американците " си сътрудничат непрестанно със сръбските и черногорските служби. В предишното отрядът на " Америка " е именуван още " Отрядът на гибелта ". В началото ядрото клана е наброявало 15 души - професионални убийци, към които обаче са се включили още към 30 души, написа още Blic, представен от " 24 часа ".

Според оперативна информация Райчевич е уредник, а в някои случаи и директен реализатор на някои от най-знаковите убийства в Белград. След ликвидирането му в йерархията навлиза брат му Веселин Меда Райчевич, който поема ръководството на групировката.

По данни на полицията той е поръчал също знакови убийства, измежду които и това на високопоставения полицейски чиновник Радован Радован Стоичич Баджа, който бе премахнат през април 1997 година. Освен Баджа, негови жертви са бандитите Юсуф - Юс Булич, Петър Вуйчич и Ненад Расканин, както и полковникът от полицията Милорад Влахович Влажа, консултант в МУП на Сърбия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР