Петима членове на ДСБ искат оставката на лидера на партията

...
Петима членове на ДСБ искат оставката на лидера на партията
Коментари Харесай

Искат оставката на лидера на ДСБ Атанас Атанасов

Петима членове на ДСБ желаят оставката на водача на партията Атанас Атанасов. Според тях той редовно нарушава устава на ДСБ и по тази причина би трябвало да бъде изключен от редиците й. Ако вътрешнопартийните органи не се съобразят с настояването им, те са подготвени да насочат въпроса и към съда, заяви БНР.

Пред националното радио говори  Владимир Великов , който е измежду подписалите жалбата.

Тя е импортирана в Националния вътрешнопартиен арбитраж на ДСБ - надзорен орган, който следи за спазването на устава от членовете и управлението на групировката. 
 Атанас Атанасов бе избран отново за водач на ДСБ, желае смяна и възобновяване Обновена
Атанас Атанасов бе избран отново за водач на ДСБ, желае смяна и възобновяване

Според него Цецка Бачкова и Димитър Сяров нямат политически качества

Според жалбоподателите по правилник Атанасов трябвало да насрочи Национално заседание на партията в период до 3 месеца след изборите на 2 октомври 2022 г.  Това обаче не се е случило. Освен това Атанас Атанасов трябвало да организира най-малко 4 наложителни събрания на ДСБ , откакто поел управлението на групировката, но свикал такова единствено един път - през февруари 2022 година Опонентите му настояват, че до тогава партията толкоз дълго не се е събирала на общо заседание, че е била застрашена да бъде служебно разпусната от съда.

Според подателите на жалбата всичко това значи, че Атанас Атанасов редовно предотвратява действието на висшия орган на групировката , което те дефинират като най-тежкото допустимо нарушаване на устава, изискващо и най-тежкото наказване - изключване от партията .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР