Петима членове на ДСБ искат оставката на лидера на партията

...
Петима членове на ДСБ искат оставката на лидера на партията
Коментари Харесай

Петима членове на ДСБ искат оставката на лидера на партията Атанас Атанасов

Петима членове на ДСБ желаят оставката на водача на партията Атанас Атанасов, съобщи БНР. Според тях той системно нарушава устава на ДСБ и по тази причина би трябвало да бъде изключен от редиците й. Ако вътрешнопартийните органи не се съобразят с настояването им, те са подготвени да насочат въпроса и към съда.

Жалбата против Атанасов е импортирана в Националния вътрешнопартиен арбитраж на ДСБ – надзорен орган, който следи за спазването на устава от членовете и управлението. В недоволството се показва, че по правилник Атанасов е трябвало да насрочи Национално заседание на партията в период до 3 месеца след избори. Вотът се организира на 2 октомври м.г., което значи, че форумът е трябвало да бъде призован до 2 януари 2023 година, изясняват недоволните. Това не се е случило. В жалбата се твърди, че Атанасов е трябвало да организира най-малко 4 наложителни събрания на ДСБ, откогато е станал ръководител, а е свикал такова единствено един път – през февруари 2022 година по отношение на подадената от него оставка. Опонентите му настояват, че същинската причина е друга – партията толкоз дълго не се е събирала на общо заседание, че е била застрашена да бъде служебно разпусната от съда.

Всичко това, считат подателите на жалбата, значи, че Атанас Атанасов редовно предотвратява действието на висшия орган на партията. За тях това е най-тежкото допустимо нарушаване на устава, което изисква и най-тежкото наказване – изключване от партията.

Снимка: БГНЕС
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР