Петима членове на Демократи за силна България искат председателят ген.

...
Петима членове на Демократи за силна България искат председателят ген.
Коментари Харесай

Петима от ДСБ искат Атанасов незабавно да бъде изключен от партията

Петима членове на " Демократи за мощна България " желаят ръководителят ген. Атанас Атанасов да бъде изключен. Причината - попречил е действието на висшия орган на партията - Националното заседание. 
Владимир Великов, депутатът от 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание Петър Маринов, Стойчо Проданов, Калоян Луканов и Теодор Георгиев са изпратили тъжба до съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов, евродепутата Радан Кънев и опозиционният клуб в " Да, България " - " 9 декември ", в която желаят незабавното премахване на Атанасов от ДСБ.

" С грубото си и редовно тъпчене на Устава на ДСБ Атанасов е воденичен камък освен за ДСБ, освен за обединението " Демократична България ". Той е воденичен камък за претенциите на цялата демократична общественост да бъде лидер на напъните на страната към благополучие посредством правосъдна промяна и правов ред ", пишат петимата от ДСБ в писмото, заяви " Оффнюз ".
Според тях Атанасов няма предпочитание да съблюдава устава на личната си партия и не би трябвало да заема и поста зам.-председател на Народното събрание, тъй като не може да " въплъщава върховенството на закона в парламентарната република ". В писмото показват, че по време на свое присъединяване в " Панорама " по Българска национална телевизия Атанасов е споделил, че ДБ  " се кани да желае третия мандат и да търси поддръжката на ГЕРБ за разглобяване на корумпираната Борисова страна ".
Искащите Атанасов да бъде отхвърлен упорстват представителите на обединението " Демократична България ", от която е част ДСБ, да отговорят дали корупционният модел в страната може да бъде преборен през корупция на партийно ниво и дали може върховенството на правото в страната да бъде реализирано без господство на правото в личната партия.

" Тук не приказваме за вътрешен за ДСБ проблем. Атанасов е съпредседател на обединението ", пишат Владимир Великов, Петър Маринов, Стойчо Проданов, Калоян Луканов и Теодор Георгиев.
В случай, че жалбата им не бъде прегледана в най-кратък период, членовете на ДСБ ще отнесат жалбата си към Софийски градски съд.
27 Sep 2022116305 Sep 2022141307 Апр 2022341225 Март 2022160101 Март 2022228416 Фев 20224481КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Яну 20231300524 Дек 2022357806 Яну 2023100528 Дек 2022774
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР