Петима български граждани, задържани в Румъния след като са обявени

...
Петима български граждани, задържани в Румъния след като са обявени
Коментари Харесай

Румъния ни предаде петима български телефонни измамници

Петима български жители, арестувани в Румъния откакто са оповестени за интернационално търсене поради телефонни измами, бяха предадени на българските управляващи в сряда на ГКПП-Дунав мост, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Те са на възраст от 24 до 36 години и са упрекнати като участници в проведена незаконна група за телефонни измами. Петимата бяхаобявени за търсене на 18 април и арестувани още същия ден в северната ни съседка.

От Министерство на вътрешните работи напомнят, че една от най-големите проведени незаконни групи, занимавала се с телефонни измами, бе обезвредена в хода на подхванати дейности на територията на София, Велико Търново и Румъния. Акцията е осъществена благодарение на румънските партньорски служби и на Евроджъст, съдействали за бързината на следствието. Задържани са пет лица от България – " мулета “, в Румъния – още шестима от най-високото йерархично равнище на групата, в това число и ръководителят, както и над 23-ма " въртачи “, които непрекъснато набирали разнообразни телефонни номера на територията на България.

Разследването започва през 2017 година от Велико Търново. След като мащабите излязоха от територията на локалната дирекция на Министерство на вътрешните работи, казусът е стихотворец от Националната полиция, а на по-късен стадий се включват и Специализираната прокуратура и румънските чиновници.

Според събраните досега данни, измамите, осъществени от арестуваната група, са за над 2 милиона лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР