Петима българи са арестувани за финансова измама за над 50

...
Петима българи са арестувани за финансова измама за над 50
Коментари Харесай

Арестуваха банда българи, откраднали над 50 млн. паунда от социални помощи във Великобритания

Петима българи са задържани за финансова машинация за над 50 млн. паунда от обществени помощи в Обединеното кралство. Местни прокурори разказват следствието като „ най-голямото, повдигано в миналото в съдилищата в Англия и Уелс “. Извършителите към този момент са признали виновността си и са дали показания.

Решението е на Софийския градски съд

Обвиняемите Галина Николова, на 38 година, Стоян Стоянов, на 27 година, Цветка Тодорова, на 52 година, Гюнеш Али, на 33 година, и Патриция Панева, на 26 година, възнамерявали огромната машинация с пране на пари в продължение на години.

Галина Николова

Бандата е подавала хиляди подправени молби за повсеместен заем, като е употребила крадени самоличности на действителни хора.

Помогнала е да бъдат откраднати 26 000 лева от пенсионерка в Хасково

В рамките на следствието полицията идентифицирала три " заводи за помощи " в Лондон, откъдето са идвали подправените молби за помощи. По време на обиските проверяващите разкрили подправени и подправени документи, както и пакети с пари в брой, натъпкани в пазарски чанти и куфари, първокласен автомобил и дизайнерски артикули, в това число часовници, якета и очила.

Стовн Стоянов

Прокурорът Бен Рийд дефинира случая като „ извънредно провокационен “. По думите му, с цел да бъде позволен взаимно работят управляващите на Англия, България и организацията на Европейския съюз за битка с престъпността - Евроюст.

Цветка Тодорова

" С помощта на подправени молби, нарушителите са се възползвали от държавните фондове, предопределени да пазят и оказват помощ на най-уязвимите хора в нашето общество ", твърди още Рийд.

Гюнеш Али

Бандата е работила в продължение на четири години и половина - от октомври 2016 година до май 2021 година, когато са задържани за първи път. Когато ги освободили, 33-годишният Гюнеш Али избягал от Англия и се върнал в България.

Не давайте персонална информация по телефона и не изпълнявайте получените инструкции, поучават от банката

През февруари предходната година обаче, след взаимна работа с българските управляващи, той е екстрадиран назад в Обединеното кралство, с цел да  бъде изправен пред съда.

Патриция Панева

И петимата обвинени ще се явят за изговаряне на присъда в съда в Ууд Грийн през май.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР