Пети поред протест се проведе тази вечер след смъртта на

...
Пети поред протест се проведе тази вечер след смъртта на
Коментари Харесай

Пореден протест в центъра на София заради убитото от пиян шофьор момче на пешеходна пътека

Пети подред митинг се организира довечера след гибелта на 14-годишно момче, което беше блъснато на пешеходна пътека в центъра на София от пийнал водач, съобщи БНР.

На кръстовището на централните столични улици " Гурко " и " Шишман " още веднъж се събраха хора, с цел да изразят своята съпричастност към нелепата гибел на 14-годишния Филип. Момчето, което в никакъв случай няма да стане деветокласник, тъй като в събота бе блъснат от пийнал водач и почина.

Движението на коли в региона на кръстовището беше спряно, а присъстващите оставяха цветя и палеха свещички на тротоара до мястото, където момичето беше убито. Тук бе и сестрата на Филип. Беше сложена негова фотография и надпис " Доживотен затвор за пияните и дрогирани водачи - убийци ".

На мястото се събраха освен близки и другари на починалото момче, само че и близки на други починали при пътни произшествия. Те демонстрираха фотоси на своите сродници, убити от водачи, карали пияни или с превишена скорост и описаха историите им.

Общото в техните истории е, че виновниците са гибелта им по този начин и не са получили заслужено наказване, което, съгласно присъстващите, е пожизнен затвор за съзнателно закононарушение след приложимост на алкохол.

Кръстовището беше блокирано до към 19.00 часа, след което митингът завърши с минута безмълвие в памет на починалия Филип.

Утре още веднъж ще се организира митинг на мястото на нещастието, а в неделя ще има народен митинг с начало от 18.00 часа в така наречен " триъгълник на властта ", като настояванията са за промени в закона, с цел да бъдат увеличени наказванията и да бъдат взети съответни ограничения за попречване на сходни произшествия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР