Пети избори за две години в България и липса на

...
Пети избори за две години в България и липса на
Коментари Харесай

Световните медии коментират вота в България

Пети избори за две години в България и липса на явен победител, гласят част от мненията на международните организации. 

Ожесточена конкуренция сред консерватори и либерали на петите парламентарни избори в България за две години, написа Агенция Франс Прес. Според организацията съветската инвазия в Украйна е провокирала политически безпорядък в страната, невъобразим от рухването на комунизма. 

На изборите не се очерта явен победител, за смут на гласоподавателите, отбелязва онлайн изданието " Политико ". Ако страната още веднъж не успее да излъчи работещо държавно управление, това може да подкопае очакванията ѝ за присъединение към еврозоната и за дейно потребление на помощта за възобновяване от Covid пандемията на Европейски Съюз, счита медията.

Основните противници за ръководството на България са с съвсем равни резултати и ги чакат сложни и продължителни диалози за съставяне на коалиция, предвижда Ройтерс. И съгласно " Евронюз " реформаторската коалиция, водена от някогашния министър-председател Кирил Петков, мъчно ще откри съдружници в един фрагментиран парламент. 

Проруска партия разбърква политическите карти в България, гласи заглавието на " Файненшъл Таймс ".  " Възраждане " притегля гласоподаватели, които са разочаровани от неспирните препирни сред ръководещите в София и шумните корупционни  кавги. Според " Асошиейтид прес " и на този избор основна роля за резултатите са изиграли високата инфлация и корупцията. 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР