Пети ден протестираме с палатките навън и няма никакъв резултат.

...
Пети ден протестираме с палатките навън и няма никакъв резултат.
Коментари Харесай

Медицински сестри пети ден протестират под прозорците на властта

Пети ден протестираме с палатките на открито и няма никакъв резултат. Това съобщи пред Веселина Ганчева - една от протестиращите на палатков лагер под прозорците на властта медицински сестри.
Жената заяви, че в постройката на някогашния партиен дом сега има нейни колежки, които отхвърлят да изоставен мястото в символ на митинг. 
Припомняме, че здравните служащи стачкуват паралелно до майките на деца с увреждания от " Системата ни убива ", които упорстват за оставката на министъра на труда и обществената политика Деница Сачева.
Ако коронавирусът в този момент влезе в България, което най-вероятно към този момент е реалност, ние сме на първи фронт, а нямаме защитни дрехи, означи Веселина Ганчева. По думите ѝ това, което се приказва по малкия екран, няма нищо общо. " 80% от медицинските сестри са пенсионери и оставаме една шепа хора в опазването на здравето ", акцентира протестиращата, като по този начин направи връзка с главните претенции на медицинските сестри:
1. Професията да стане предпазена, по този начин както на учители и полицаи;
2. Да са обезпечени две съществени минимални заплати;
3 Поне три лв. на час за нощен труд. 
Според Ганчева тези претенции са действително изпълними и в този миг. Тя изясни, че медицинските сестри се редуват на митинга, като сега под прозорците на държавното управление има 13 палатки.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР