Пети ден продължава акцията по издирване на двамата рибари, предаде

...
Пети ден продължава акцията по издирване на двамата рибари, предаде
Коментари Харесай

Пети ден в Бургас продължава акцията по издирване на двамата рибари

Пети ден продължава акцията по търсене на двамата риболовци, съобщи кореспондент на " Фокус " . Въпреки неподходящите метеорологични условия, от 9. 00 часа през днешния ден екипи на полицията, Общината, Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури, водолази и доброволци възобновиха търсенето на Ивелин Тодоров и Петър Петров в езерото Мандра край Бургас. 

Припомняме, че мъжете влезнали във водите с надуваема рибарска лодка към 23.00 ч. в неделя и от този момент следите им се изгубват. Издирвателните действия започнаха от рано сутринта в понеделник, когато роднините им са подали сигнал за това, че двамата са изчезнали. Във вторник екипите съумяха да открият лодката, която са употребявали, само че досега диря от тях няма. 

Собствениците на съвременни лодки с уместно сонарно съоръжение могат да подкрепят акцията. Трябва да звъннат на тел. 112 или на дежурните телефони на Община Бургас - 056 84 15 60 или 056 90 72 18.   

" Собствениците на оборудвани със сонарна система лодки от Пловдив, Казанлък, Бургас, Приморско към този момент предложиха помощта си и ще се включат в издирвателната акция в язовир Мандра. Така те ще са от огромна помощ на водолазите от РДПБЗН. 

Първата лодка дойде нощес от Пловдив и от сутринта, дружно с общинската следят с камери дъното на язовира. Преди малко в издирването се включи още една. До обяд ще влязат още няколко лодки, чакаме ги. Изключително съм признателен на притежателите на плавателните съдове за помощта и жеста! Дано има резултат от напъните ", съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР