Пети ден издирват в Стара планина над Чипровци 65-годишния Павлин

...
Пети ден издирват в Стара планина над Чипровци 65-годишния Павлин
Коментари Харесай

Пети ден полицаи, спасители с дрон и общинари издирват мъж, изчезнал в Стара планина

Пети ден търсят в Стара планина над Чипровци 65-годишния Павлин Найденов, прочут като Палчо Техниката. Мъжът е от Чипровци.

По скатовете на планината са екипи на полицията от Монтана, спасители от пожарната в Монтана с дронове, гранични служители на реда от сектора в Чипровци, общинари от Чипровци и жители, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана пред Българска телеграфна агенция.

Павлин Найденов е липсващ към 17 часа на 6 ноември, откакто в този ден отишъл във високата част на планината да бере боровинки. Той се движел с джип, към 16:30 часа бил видян от други берачи в планината, с които разменил няколко думи и тръгнал към Чипровци. След това никой повече не го е видял и следите му се губят.

Вчера автомобилът е бил открит в рисковата пресечената околност Деяница , паднал в дере и с нанесени от това обилни материални вреди, само че самият Павлин Найденов не бил в него. Преди това по пътя намерили захвърлена шубата на мъжа. Не е открит и в покрайнината на дерето. В непосредственост до дола има извор, мочурища и тресавища.

Джипът на търсения мъже е открит заключен. Вътре имало радиостанция, челници, сигнални ракети и всичко належащо за реакция при рискова обстановка.

Предполага се, че поради гъстата мъгла в неделя, която свалила видимостта в планината до 1-2 метра, Павлин Найденов е решил, че с автомобил не може да слезе в Чипровци и е тръгнал пешком. След това евентуално се е изгубил и в този момент е някъде в планината, разяснява кметът на Чипровци Пламен Петков, който също взе участие в издирването.

Надеждата да бъде открит мъжа обаче понижава, макар че той познава региона и от 20 година работи във компания, която се занимава с правенето на пътища в местността.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, с цел да се откри по какъв начин тъкмо е настъпило събитието, защото джипът е открит отвън пътя и заключен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР