Пети българин, в който са останали парите от трафика на

...
Пети българин, в който са останали парите от трафика на
Коментари Харесай

Солунската полиция издирва българин-трафикант с 200 000 евро в джоба

Пети българин, в който са останали парите от трафика на бежанци, търси солунската полиция. Това стана ясно от източници, близки до следствието. Той е събирал сирийците, които би трябвало да бъдат трафикирани, и прибирал по 2000 евро на човек. Солунската полиция, както към този момент осведоми БЛИЦ, разруши канал за трафик на имигранти, управляван от български жител. Арестуван бе както той, по този начин и други петима членове на незаконната група – четирима българи и двама турци на възраст от 25 до 37 години.

Петият търсен българин обаче не пътувал с тира със 103 бежанци, арестуван на автомагистралата "Виа Игнатия ". От локалната полиция допускат, че той е главният втори съорганизатор на трафика, оповестява детайлности "Стандарт ".

Много е допустимо да е на турска територия, където става набирането на бежанците. Предполага се, че в него са и над 200-те хиляди евро, събрани от сирийците за "услугата ".

Издирваният е част от бандата от шестима души, които бяха арестувани на 1 септември сутринта дружно със 103 бежанци, най-вече сирийци в тир. Сред тях имало и 19 деца. Двама от бандата са турци, а останалите четирима са с български имена. Всички са на възраст сред 25 и 37 година В тях били открити едвам 130 евро.

Разследването открило, че те са проведени като група в Турция. Бежанците пресекли турско-гръцката граница през нощта в региона на Еврос, по-късно незабавно били натоварени в червен тир. Камионът поел към Солун по "Виа Игнатия ", предвождан от сив "Мерцедес " Е-класа. Бандитите били въоръжени, в мерцедеса била открита сабя

Очаквано бежанците нямали документи със себе си, което прави мъчно идентификацията и определянето на националността им. След като пристигнели в Солун, бегълците поемали към границата с Македония. Крайната цел на трафика била страни от Централна и Северна Европа, съгласно гръцките служители на реда.

Българи и турци са нормалните обвинени, когато става дума за превозване на бежанци през Гърция. Близо 50 българи са зад решетките единствено на пандиза в Комотини с обвинявания или присъди за трафик на хора.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ЖЕСТОКАТА БЕЖАНСКА КРИЗА В ЕВРОПА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР