Петер Сиярто Унгария ще блокира в ЕС и ще наложи

...
Петер Сиярто Унгария ще блокира в ЕС и ще наложи
Коментари Харесай

Будапеща обяви, че ще блокира европейското бъдеще на Украйна


Петер Сиярто

Унгария ще блокира в Европейски Съюз и ще наложи несъгласие на всяка стъпка, която може да докара до по-нататъшен прогрес на Украйна в процеса на европейска интеграция в границите на програмата Източно партньорство.

Това съобщи унгарският министър на външните работи Петер Сиярто по отношение на подписания през вчерашния ден от украинския президент Петро Порошенко закон за образованието, ограничителен преподаването на предмети на езиците на националните малцинства в Украйна, съобщи ТАСС.

Унгария ще блокира всевъзможни начинания, преференциални за Украйна в интернационалните организации, изключително в Европейски Съюз. Ние можем да подсигуряваме, че това ще нанесе мъчителен удар по бъдещето на Украйна, сподели министърът. Решението на Порошенко да подпише закона той назова " позорно и срамно ".

В изказване на министъра, оповестено в уеб страницата на външното министерство на Унгария, се напомня, че Порошенко е приказвал за европейска Украйна, че е заявил блян към доближаване с Европа, само че решението му за сключване на закона се явява отдалечаване от Европа, защото е била направена голяма стъпка в противоположната посока.

От този миг Украйна на практика може да не помни за Европа, се споделя в изказването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР