Петер Сиярто Снимка: УикипедиаУнгарският външен министър Петер Сиярто разкритикува предложение

...
Петер Сиярто Снимка: УикипедиаУнгарският външен министър Петер Сиярто разкритикува предложение
Коментари Харесай

Унгария критикува предложение на България за мигрантите

Петер Сиярто Снимка: Уикипедиа

Унгарският външен министър Петер Сиярто разкритикува предложение на България за разрешаване на мигрантската рецесия, заяви локалната организация МТИ. Той дефинира като " притеснителна " концепцията за наложително преразпределение на бежанците, пристигнали в Европейски Съюз.
Според Сиярто сходно нещо крие " сериозна заплаха " за Стария континент. Той е на мнение, че предлагането на България изпраща към мигрантите обръщение, че " в случай че дойдат задоволително доста, те ще бъдат преразпределени, тъй че – да идват ". " Това е покана към мигрантите ", сподели посланик номер 1 на Унгария. Българският план за промяна на разпоредбите за банкет на мигрантите беше препоръчан преди седмици пред посланиците в Европейски Съюз на съвещание в Брюксел.
Петер Сиярто също по този начин акцентира, че преразпределението ще бъде наложително, в случай че Европейски Съюз се изправи пред толкоз сериозна мигрантска вълна, сходна на тази от 2015 година Той подлага на критика и клаузата, предлагаща страните, които одобряват мигранти непринудено, да имат достъп до в допълнение финансиране.
Междувременно стана ясно, че ръководещата коалиция в Австрия възнамерява да ореже отпусканите помощи за мигрантите, в това число и за бежанците, съобщи Би Би Си. Според плана месечните заплащания ще бъдат лимитирани до 563 евро, само че мигрантите ще могат да ги получават, в случай че сполучливо устоят изпит по немски език. Предвижда се сумите да не бъдат изплащани повече от пет години. Премиерът Себастиан Курц даде обещание да ограничи броя на мигрантите, идващи в Австрия, и този проект е стъпка в тази посока, разяснява Би Би Си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР