Петер Шмайхел вярва, че синът му Каспер ще бъде готов,

...
Петер Шмайхел вярва, че синът му Каспер ще бъде готов,
Коментари Харесай

Петер Шмайхел: Синът ми е готов за евентуални дузпи срещу Англия

Петер Шмайхел има вяра, че синът му Каспер ще бъде подготвен, в случай че Дания стигне до осъществяване на дузпи в полуфиналния мач на тима против Англия на UEFA EURO 2020.

Бившият пазач на Манчестър Юнайтед бе част от състава на датчаните през 1992-а година, когато „ аления динамит” шокира света и завоюва за пръв път европейската купа в своята история, откакто Югославия бе дисквалифицирана от УЕФА.

Congrats, very very proud❤️
— Peter Schmeichel (@Pschmeichel1)
Шмайхел-старши резервира вратата си „ суха” в мач от групите с Англия, само че най-виталното му избавяне бе при дузпите против Нидерландия, отразявайки удар на Марко Ван Бастер, с цел да класира тима си към финала.

„ Сигурен съм, че в този миг той се усеща по този начин, както бях аз, само че това към този момент е различен тип предизвикателство”, сподели 57-годишният татко на Каспер за британска стратегия. „ Трябва да се оправиш с напрежението и да си свършиш работата. Залогът е доста огромен и всеки го знае. Накрая той би трябвало да е подготвен, в случай че се стигне до дузпи и имам вяра, че ще е подготвен. Мисля, че последното нещо, за което се сеща в този момент е, че Дания е на полуфиналите”.

Англичаните имат някакво решение на казуса с дузпите, откакто преди три години на Мондиала Пикфорд блесна при наказателните удари с Колумбия. Той повтори това нещо и в Лигата на нациите през 2019-а, когато „ трите лъва” финишираха трети след победа с 6:5 против Швейцария.

 Джордан Пикфорд
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР