Петел следи какво се случва след взривовето в складовете с

...
Петел следи какво се случва след взривовето в складовете с
Коментари Харесай

Разследващите работят по четири версии за взривовете край Елин Пелин

" Петел " следи какво се случва след взривовето в складовете с фойерверки.  

Основните версии за гърмежите в хранилища за пиротехника край Елин Пелин са четири. На този стадий не можем да приотизираме една версия, за сметка на друга. Назначена е сложна експертиза, която би трябвало да се изготви от експертите от специфични интервенции битка с тероризма. Както посочихме през вчерашния ден на конференция, тази експертизата ще даде основата и ще ни насочи в допълнение в каква посока да продължим следствието, разяснява в ефира на Нова телевизия Иван Делчев, началник на проверяващия екип от Националната следствена работа.

„ Търсим да установим най-вероятния фактически механизъм, посредством който е настъпил случаят. Не изключваме самозапалване и самовзривяване, техническа нередовност в каквато и да е система, човешка неточност или съзнателно държание за предизвикателство на гърмежа. Но последната версия е най-слабо евентуална ”, съобщи още той, написа novini.bg.

Делчев уточни, че са събрани писмени доказателства във връзка с законосъобразността на градежа на складовете. „ Имаме събрана към 4000 страници приобщена информация по отношение на инспекциите, които са направили от Главна дирекция „ Национална полиция ” за складовете ”, сподели още той. Делчев изясни, че има взети над 50 проби от разнообразни обекти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР