Петел следи какво се случва след трагедията в Рила.О.з. генерал

...
Петел следи какво се случва след трагедията в Рила.О.з. генерал
Коментари Харесай

Роднини на загиналия в Рила генерал: Той беше опитен планинар, често правеше преходи

" Петел " следи какво се случва след нещастието в Рила.

О.з. военачалник Петко Ангелов от София е умрелият в събота вечерта и открит от планински спасители под Малък Мечи връх в Рила планина, написа " Телеграф ". 

Около 19:00 часа в звеното на Планинската работа, което се намира в хижа „ Македония “ е получен сигнал посредством тел.112, че в региона на Малък Мечи връх има изпаднал в безсъзнание възрастен мъж. Температурата в региона е била -15 градуса.

Веднага към мястото се отправил екип планински спасители и лекар. Въпреки бързото постигане до потърпевшия с моторната шейна на хижата, докторът единствено установил, че екскурзиантът е умрял, евентуално от инфаркт.

След като били осведомени и дежурните служители на реда от Второ РУП в Благоевград още планински спасители и двама родственици на потърпевшия с две моторни шейни се отправили от хижа „ Македония “ към мястото. За помощ при превоза се присъединили с две моторни шейни доброволците от Благоевград - Антон Кокалков и Златан Аврионов.

В 21:30 в събота акцията е завършила и умрелият е предаден на екип от ЦСМП- Благоевград. Участие са взели 10 планински спасители (седем от отряд Благоевград и трима от други отряди, в това число доктор Албена Атанасова, инцидентно посетили хижа " Македония ". 

Роднините на ген. Петко Ангелов настояват, че той е бил умел алпинист и постоянно през всички сезони е предприемал преходи през планините. В акцията са взели участие 10 планински спасители (седем от отряда в Благоевград и трима от други отряди).

От ПСС припомнят на всички преминаващи през горна лифтова станция на курорта „ Картала “ и билото към хижа „ Македония “, че преходът е дълъг, няма добра зимна маркировка и при понижена видимост има заплаха от изгубване и попадане в сложна обстановка.

Преходът през билото е единствено за добре готови физически и алпийско оборудвани туристи.

Генерал Петко Ангелов е някогашен заместник-министър на вътрешните работи, написа Блиц.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР