Петел следи какво се случва след смъртта на Навални.Руският опозиционен

...
Петел следи какво се случва след смъртта на Навални.Руският опозиционен
Коментари Харесай

Навални е щял да бъде освободен при размяна на затворници

" Петел " следи какво се случва след гибелта на Навални.

Руският опозиционен политик Алексей Навални е бил покрай това да бъде освободен при замяна на пандизчии със Съединените щати, съобщи днес Мария Певчих, съюзничка на Навални, представена от Ройтерс.
 
В изявление, оповестено в " ЮТюб ", Певчих, която твърди, че съветските управляващи са умъртвили Навални - нещо, което те отхвърлят - твърди, че критикът на Кремъл и и двама жители на Съединени американски щати са били напът да бъдат разменени за Вадим Красиков - наемен палач от съветската работа за сигурност, който излежава доживотна присъда в Германия.

За момента няма коментар по тематиката от съветска и американска страна.

Също през днешния ден, Кремъл назова " неуместни " изказванията, че съветските управляващи са оказвали напън върху майката на Алексей Навални по отношение на погребението на сина ѝ. Президентът Владимир Путин не е взел участие във вземането на решения за тялото на Навални, увери неговият прессекретар Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.
 
Говорителката на Навални, който умря ненадейно на 47-годишна възраст в арктическа наказателна колония на 16 февруари, съобщи в петък, че съветските управляващи са поставили ултиматум на 69-годишната му майка Людмила да се съгласи в границите на три часа да го погребе без обществена гала или той ще бъде заровен в пандиза.

Ден по-рано майката на Навални се оплака от компликациите при предаването на тялото на сина ѝ и упрекна съветските следователи, че се пробват да я изнудват във връзка с организацията на погребението.

Тялото на починалия опозиционер беше предадено в събота на майка му в арктическия град Салехард. Все още не са оповестени изискванията за погребението му, показва Ройтерс.

Запитан дали ще разяснява хипотетичния формален напън върху майката на Навални, Песков съобщи през днешния ден пред кореспонденти, че " не може да разяснява по никакъв метод, тъй като Кремъл няма нищо общо с това, тъй че Кремъл не може да оказва напън ". " Това е следващото неуместно изказване на тези поддръжници (на Навални) ", добави той, написа dariknews.bg.

" Те съвсем всички са търсени (от съветските власти) и съвсем всички са в чужбина. Изявленията им би трябвало да бъдат третирани по съответния метод ", сподели Песков. Запитан дали апелите, отправени към Путин от майката на Навални и Юлия, неговата брачна половинка, са помогнали за ускорение на процеса по предаването на тялото, той съобщи, че съветският президент няма отношение към случая.

" Държавният глава по никакъв метод не се занимава с тези въпроси. Има избрани служби и съответни процеси, които протичат в сходство с откритите правила за такива обстановки ", сподели Песков.

На въпроса дали Путин има нещо общо с проблемите към предаването на тялото, което съгласно поддръжниците на Навални е станало съмнително постепенно, той отговори негативно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР