Петел следи какво се случва след нарежението, което се създаде

...
Петел следи какво се случва след нарежението, което се създаде
Коментари Харесай

Общински съветник: Нарочно плашим хората, че има някакви мигранти, които тичат с прътове

" Петел " следи какво се случва след нарежението, което се сътвори към мигрантите в София.

В четвъртък Столичният общински съвет (СОС) ще организира изключително съвещание поради напрежението с мигранти в столицата. Общинските съветници Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС и Бонка Василева от ПП-ДБ-СС разискаха в студиото на „ Твоят ден ” по NOVA NEWS опасенията в обществото.

„ Настояваме за това изключително съвещание, с цел да разберем какви ограничения е подхванал кметът Васил Терзиев след проблемите в центъра на града и безброй сигнали на жителите на „ Овча купел ” за проблемите с хората от бежанския център там. Преди години той е бил място, където се настаняват фамилии, предимно майки с деца. Напоследък обаче там живеят най-вече млади мъже. Профилът на хората е напълно заменен ”, съобщи Хекимян. И допълни, че жителите на столичния квартал сами са си определили вечерен час и най-късно в 20.30 ч. дамите и девойките избират да са си вкъщи.

Бонка Василева пък сподели, че от 10 месеца насам камерите за видеонаблюдение в региона не се поддържат и са дефектирали. „ Държавната организация за бежанците е подхванала ограничения от 2022 година с желание центровете да се охраняват от Министерство на вътрешните работи. Все още обаче частна компания охранява този в " Овча купел ". Това не е ангажимент на Столична община. Решението би трябвало да се вземе от Министерския съвет. Освен това, мястото на такива центрове не е сред блокове и детски градини. Те би трябвало да са в по-широката външна страна. Но това не е работа на кмета на София ”, добави тя, написа novini.bg.

Според нея тематиката с нелегално влезлите в страната ни чужденци е доста сензитивна. „ Напрежението е изкуствено основано. Нарочно плашим хората, че има някакви мигранти, които тичат с прътове ”, добави Василева.

Двамата общинари са съгласни, че е нужна по-сериозна защита и видеонаблюдение в бежанските центрове, както и мъжете мигранти да бъдат изведени от гъсто популации столичен регион „ Овча купел ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР