Петел следи какво се случва с цените на храните.Темата коментира

...
Петел следи какво се случва с цените на храните.Темата коментира
Коментари Харесай

Земеделският министър: Цените на храните се успокояват

" Петел " следи какво се случва с цените на храните.

Темата разяснява министърът на земеделието Явор Гечев в предаването " Защо, господин министър? " по БТВ. " В уеб страницата, който направихме, хората могат да сверят цените в градовете. Надявам се скоро да могат да съпоставят и минималните цени, които самите хранителни вериги ще дават. Сайтът е foodprice.bg и в Гугъл също към този момент се индексира. Постарахме се той да е елементарно наличен. Той е за потребителите, за медиите и за всички, които желаят да намерят съответна, естествена и обезпечена като генезис информация от правивителството ", уточни министър Гечев.

" Вече на публично разискване е и Наредбата за централния указател към Агенцията за сигурност за храните. Така ще имаме цялостната информация по цялата верига на доставки, с цел да може и самите институции да ревизират освен качеството на храната, само че и ценообразуването. Цените, които все още се виждат на уеб страницата, са междинните цени, които се мерят. Голяма част от питателните вериги споделиха, че ще вземат участие в тази самодейност – ще дават най-ниските цени в дадената верига на даден артикул. Този артикул ще е маркиран по избран метод, с цел да се знае, че това е част от него. Те би трябвало да имат наличия на този артикул за цялата седмица, с цел да не се заблуждават потребителите. Ако не са сигурни в този артикул, по добре е да не го поставят в системата. Там ще са цените без промоции “, посочи още веднъж министър Гечев.

Според него към този момент има както усмиряване на цените, по този начин и положителни промоции. " Веригите от идната седмица към този момент ще дават информация, най-малко пет вериги дадоха обещание да го вършат ", сподели още той, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР