Петел следи какво се случва с бившия футболист, който отне

...
Петел следи какво се случва с бившия футболист, който отне
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва Семерджиев за шофиране без книжка

" Петел " следи какво се случва с някогашния футболист, който лиши два човешки живота на пътя.

На 15 юли, малко преди 17 часа, чиновници на 5 районно управление (на МВР) при Столична дирекция на вътрешните работи рапортуваха в Софийска районна прокуратура кореспонденция за вероятно осъществено от Георги Семерджиев закононарушение преди година и половина.

Полицейската преписката е за това, че на 19.12.2020 година против него е формиран акт за определяне на административно нарушаване за ръководство на автомобил без съответното удостоверение за ръководство на МПС. Едва през юли 2022 година при решаването й чиновниците на Отдел „ Пътна полиция “ - Столична дирекция на вътрешните работи (ОПП-СДВР) откриват, че са налице данни за осъществено закононарушение от Семерджиев и я рапортуват на СРП, написа

Наблюдаващият прокурор е разпоредил инспекция, в която следва да се откри на какво се дължи забавянето от година и половина на отчета на формираната полицейска кореспонденция пред СРП.

В хода на осъществената инспекция е открито, че през януари 2021 година от ОПП-СДВР е направено наказателно разпореждане по отношение на Семерджииев,  което не му е връчено. Не е известено друго поделение на Министерство на вътрешните работи, нито способената прокуратура. От приложената информация излиза наяве, че материалите са деловодно изведени от ОПП-СДВР чак на 6 юли

Установен е и подобен случай с невръчено наказателно разпореждане по отношение на Семерджиев и през 2010 година

Наблюдаващият прокурор е дал инструкции да се откри кой чиновник е държал документите, по какъв начин го е направил и за какво са били в ОПП-СДВР, а не са връчени на Семерджиев и не са били известени други отдели на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, както и какви дейности са предприети или не са подхванати по отношение на това.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР