Петдневно полево обучение и ротно тактическо учение започна на 19

...
Петдневно полево обучение и ротно тактическо учение започна на 19
Коментари Харесай

Български и американски военни повишават подготовката си в съвместно ротно тактическо учение на учебен полигон „Ново село“

Петдневно полево образование и ротно тактическо обучение стартира на 19 март на образователен полигон „ Ново село “. В подготовката вземат участие българска механизирана рота от състава на многонационалната бойна група на Европейския съюз „ HELBROC-BG ” и пехотни формирования от Сухопътните войски на Съединени американски щати. В учението са включени до 120 офицери, сержанти и бойци от 42-ри механизиран батальон – Ямбол и военнослужещи от 1-ви батальон на 18-ти пехотен полк от Първа пехотна дивизия на Сухопътните войски на Съединени американски щати. Това оповестиха от пресслужбата на МО.

В рамките на полевото образование българската механизирана рота от състава на „ HELBROC ” ще организира тактико-строеви занятия и взаимно ротно тактическо обучение на тематика „ Действия на механизирана рота в състава на основните сили на батальон при присъединяване в многонационална отбранителна интервенция ”.

Офицерът, планиращ и провеждащ учението, е подполковник Ивайло Иванов – пълководец на 42-ри механизиран батальон – Ямбол.
 1  2
През първото полугодие на тази година 42-ри механизиран батальон – Ямбол поддържа в бойно дежурство механизирана рота от състава на многонационалната бойна група на Европейския съюз „ HELBROC – BG ”.

Многонационалната бойна група HELBROC e основана през 2006 година от четири държави-членки на Европейски Съюз – Гърция, България, Румъния и Кипър. През 2011 година към групата се причислява и Украйна.

Бойна група HELBROC е бригадно многонационално експедиционно тактическо формирование с висока степен на подготвеност. Състои се от щаб, сухопътен, военноморски и военновъздушен военен съставен елемент. Сухопътният военен съставен елемент е интензивен батальон, включващ въздушнопреносима и лекопехотна рота, рота морска пехота, съставни елементи за специфични, психически и гражданско-военни интервенции, както и подразделения за бойна и логистична поддръжка.

Бойната група е готова за осъществяване на бойни и небойни интервенции, независимо или като първи детайл от по-мащабни военни сили, на доста разстояние от територията на страните от Европейския съюз.

Тактическите бойните групи на Европейски Съюз са основани за придобиване на военни качества за бързо реагиране и дейно ръководство на рецесии, според Европейската тактика за сигурност и общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР