Петдесетте маймуни в столичния зоопарк се завърнаха, след като бе

...
Петдесетте маймуни в столичния зоопарк се завърнаха, след като бе
Коментари Харесай

Маймуните се завърнаха в столичния зоопарк |

Петдесетте маймуни в столичния зоопарк се завърнаха, откакто бе освежен бранш " Примати ", съобщи Българска телеграфна агенция. 

Изградени са 14 нови външни заграждения, които са до 13 пъти по-големи от предходните. В тези заграждения има композиция от съществуваща и нова растителност. Специално са докарани и бамбукови дървета, високи до 6-7 метра, заяви шефът на зоопарка Добромир Бориславов. 

Маймуните имат уреди за катерене, за игра, за отмора, тъй че могат да прекарват времето си в среда близка до естествената им. 

На откриването участваха ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков и зам.-кметът по екология Десислава Билева.

Герджиков съобщи, че оттук насетне петдесетте маймуни от 10 типа, с които разполага зоопаркът, ще се усещат доста по-добре в среда доста по-близка до техните естествени местообитания.

Реконструкцията на бранш " Примати " е финансирана напълно от Столичната община.

Тази година зоопаркът също изпитва трудности, свързани с пандемията от ковид. " Прави се всичко допустимо и се взимат всички нужни противоепидемични ограничения за сигурността, както на посетителите, по този начин и на животните в зоопарка ", сподели ръководителят на СОС. Герджиков акцентира, че маймуните са най-податливи на ковид и на всички други вируси, популяризирани от хората.

" През идващите години следва реорганизация и на други браншове в зоопарка. Има цялостна идея за развиването на столичния зоопарк, който планува той да се трансформира в съвременна зоологическа градина със среда доста близка до естествените местообитания на животните и разграничена на браншове съгласно континентите ", сподели още Елен Герджиков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР