Петдесет лева става санкцията за шофьорите, решили да спрат дори

...
Петдесет лева става санкцията за шофьорите, решили да спрат дори
Коментари Харесай

50 лева глоба, ако паркираш в кръстовището

Петдесет лв. става глобата за водачите, решили да спрат даже за малко в кръстовище или на по-малко от пет метра от него. В дребните квартални улички колите са на всички места и пречат на видимостта. За да се оправи с казуса, администрацията ускорява контрола и усилва размера на глобите. Новият размер на санкцията е очакван в изменението на наредбата за престой и паркиране и ще се гласоподава в Общинския съвет на сесията, планувана за 12 ноември.

В настоящата разпоредба на Община Пловдив глобата за нарушителите е 20 лв.. В същото време със Закона за придвижване по пътищата е въведена по-строга административна мярка, като санкцията за това нарушаване е 50 лв.. Разминаването в двата нормативни акта основава неразбория в работата на Общинска защита и Общинска полиция. За да няма двоен критерий, в локалната разпоредба ще бъде направена промяна на 50 лв. вместо 20.

Шофьорите не трябва да не помнят, че за паркиране на тротоарите отвън позволените места се постановат наказания в размер на 50 лв.. В жилищните комплекси всеобщо се лепят фишове на колите, оставени на тротоари. В наредбата на Община Пловдив е записано, че за паркиране в паркове, градини, на детски площадки, в пешеходни пространства и на тротоари санкциите са от 50 до 200 лв.. " Таванът " от 200 лв. се ползва и за водачите, заели нелегално инвалидно място.

Санкции чакат и риболовците, които в последно време всеобщо слизат в коритото на Марица с колите си. На северния бряг против двора на Захарна фабрика каменните блокчета, които оформят парапета, от дълго време ги няма. Оформени са даже рампа за прекосяване и път, останал още от ремонта на моста на бул. " Васил Априлов ". Въдичарите го употребяват, с цел да стигнат с колите си напряко до водата. Нарушители на това място имаше и този уикенд, видя репортерът на " Марица ". Виновен е друг, който яде баницата, а оня, който му я дава, реагира на забележката ни мъж на междинна възраст, пристигнал да си опита шанса и да обезпечи риба за неделната софра. На това място реката е обрасла в дървета и шубраци, а от насипите се е образувал цялостен полуостров. Не дай Боже, да дойдат високи води и белята ни е обезпечена, разясняват хората, които работят в региона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР