Петдесет и пет съдии в Белгия избраха да прекарат специален

...
Петдесет и пет съдии в Белгия избраха да прекарат специален
Коментари Харесай

Белгия: 55 съдии ще живеят за два дни живота на затворник в затвора

Петдесет и пет съдии в Белгия избраха да прекарат специфичен уикенд: те непринудено се затвориха в затвор в региона на Брюксел, с цел да видят за два дни и една нощ какъв е животът на един пандизчия, сподели в изказване белгийският министър на правораздаването Винсент Ван Кикенборн.

Съдиите дойдоха тази заран в 09:00 часа локално време в новия затвор в Харен, който може да побере 1190 пандизчии и би трябвало да отвори порти на 30 септември, изясни говорителка на затворническите управляващи пред AFP.

Към съдиите ще има същото отношение, както към пандизчиите до края на " опита " на следващия ден, разясни тя.

„ Съдиите явно знаят какво е в пандиза, само че придобиването на опит им дава неповторима опция, която може да им помогне да постановат присъди с цялостно схващане “, продължи министърът.

Те ще следват дневния график на пандизчиите, няма да имат право да употребяват мобилните си телефони, ще съблюдават идентичен хранителен режим и ще имат същите отговорности като пандизчиите. Освен всичко друго, те ще бъдат наети да работят в кухнята и пералните, се акцентира в известието.

Ако бъдат затруднени, съдиите ще могат да спрат опита когато и да е.

„ Това безспорно ще им помогне да се замислят дали лишаването от независимост е най-хубавото решение за някой, който е направил неточност в живота си “, сподели министърът.

Това е и добра " подготовка " за чиновниците на пандиза, защото пандизът ще бъде открит след две седмици.

Инициативата е взаимна на министъра на правораздаването, Поправителната работа и Института за образование на правосъдни фрагменти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР