Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отхвърли искане на

...
Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отхвърли искане на
Коментари Харесай

ВАС отхвърли искане на бившите шефове на КТБ

Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отхвърли искане на Корпоративна комерсиална банка (КТБ) за анулация на друго определение на съда.

Молбата е подадена от КТБ, представлявана от някогашните изпълнителни шефове на банката Илиан Зафиров, Георги Христов и Александър Панталеев. Основанието за молбата е решението на Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) по делото " Корпоративна комерсиална банка АД против България ".

С определението, чиято анулация се желае, Върховен административен съд е оставил без разглеждане жалбите на двама акционери и на тримата някогашни изпълнителни шефове на КТБ против решение на Управителния съвет на Българска народна банка, с което е отнето разрешението на КТБ АД, да включи в капитала си от втори ред, сумата в размер на левовата равноценност на 35 000 000 евро.

Петчленният състав на Върховен административен съд приема, че решението на Европейски съд по правата на човека по делото " Корпоративна комерсиална банка АД против България " не може да послужи като съображение за анулация на правосъдните актове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР