Петчленен състав на Върховния административен съд окончателно обяви за нищожна

...
Петчленен състав на Върховния административен съд окончателно обяви за нищожна
Коментари Харесай

Окончателно - всички нарушители с къщи за гости може да се измъкнат от санкции

Петчленен състав на Върховния административен съд дефинитивно разгласи за оскъдна Методиката за установяване на глобите след заплащане по планове по Програмата за развиване на селските региони за интервала 2007 – 2013 година, одобрена от Изпълнителния шеф на Държавна фирма " Земеделие " (ДФЗ). Това гласи известие на пресцентъра на Върховния административен съд.
На процедура това публично значи, че сагата с къщите за посетители ще бъде платена от данъкоплатеца. Причината - анулацията на методиката значи, че ще бъде дадена опция всички открити извършители да си изискат парите от страната в период от една година след анулацията на методиката. Дори нарушителите, чиито санкции са доказани дефинитивно от съда, ще получат опция за преразглеждане на делата си заради настъпилите нови условия. И това е по този начин, тъй като санкциите за къщите за посетители, както и по другите ограничения от ПРСР, не престават да се постановат по тази методика, която към този момент беше оповестена за оскъдна и на първа инстанция във Върховен административен съд.
Методиката е най-важният документ, съдържащ всички насоки за налагане на наказания по селската стратегия за интервала. От тази стратегия Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) е одобрил заплащания за строителството на 746 къщи за посетители за 202 млн. лв..
В интервала март 2011 – август 2013 година изпълнителен шеф на ДФЗ е Румен Порожанов, който подаде оставка тъкмо поради абсурда с къщите за посетители и какъв брой тъкмо от тях са фактически такива, а не първокласни вили на " заслужили ". Не е изцяло ясно дали Порожанов е бил шеф на ДФЗ, когато е призната методиката, тъй като той не води ДФЗ през цялата 2013 година. Между другото, от 27 ноември 2014 година до февруари 2017 година той също беше отпред на фонда. Последните корекции по файловете на методиката, качени на уеб страницата на държавния фонд, са от януари 2017 година, когато Порожанов към момента е негов началник. Месец по-късно той подаде оставка - поради публичното съмнение към ДФЗ.
Припомняме, че черешката на тортата във връзка с къщите за посетители беше оставката на зам.-икономическия министър Александър Манолев, а Върховната касационна прокуратура го ревизира - дали е измамил с план за къща за посетители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР