Петчленен състав на Окръжен съд – Ловеч призна за виновен

...
Петчленен състав на Окръжен съд – Ловеч призна за виновен
Коментари Харесай

В Ловеч осъдиха малолетен убиец на възрастна жена

Петчленен състав на Окръжен съд – Ловеч призна за отговорен 16-годишен юноша за убийството на стара жена. Престъплението е осъществено през лятото на 2022 година във вилна зона на регионалния град, заяви Петя Иларионова от съда.

Съдебният развой се организира в едно съвещание и се прегледа по реда на съкратеното правосъдно разследване. Подсъдимият и бранителят му се съгласиха да не бъдат разпитвани всички очевидци и движимости лица. Тъй като обвиняването е за съзнателно ликвидиране, подсъдимият нямаше право да се възползва от наредбата на член 58 а, която планува при неоправдателна присъда наказването да бъде понижено с една трета.

Въз основа на доказателствата по делото и закона, съдът призна малолетния юноша, който все още на закононарушението е бил на 15 години, за отговорен, че, разбирайки свойството и смисъла на осъщественото и можейки да управлява постъпките си, съзнателно умъртвил стара жена. Деянието е за да прикрие други свои закононарушения (незаконно навлизане в непознато жилище и кражба – на телефони и пари). Подсъдимият е приет за отговорен и за незаконно лишаване на колите на убитата.

Той е наказан на отнемане от независимост в размер на седем години и шест месеца, при първичен непоколебим режим. Приспада му се времето, за което е бил с мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Непълнолетният юноша ще бъде настанен в изправителен дом до навършване на пълноправие, съобщи Българска телеграфна агенция. Освен това той е наказан да заплати разходи в размер на съвсем 9500 лв..

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен период, считано от 10 юли.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР