Петата върна на COVID-19 премина своя пик и заболеваемостта продължава

...
Петата върна на COVID-19 премина своя пик и заболеваемостта продължава
Коментари Харесай

ОБЗОР: България излиза от хватката на Омикрон, започна облекчаване на мерките

Петата върна на COVID-19 мина своя пик и заболеваемостта продължава да пада. За последното денонощие са регистрирани 6130 новозаразени, от които 556 в Пловдив. Починалите обаче не престават да са обезпокоителен брой – 187. Въпреки това първа област в България излезе от тъмночервената зона - Кърджали.

На фона на това министърът на опазването на здравето издаде нова заповед, с която се облекчават ограниченията в университетите. Вече се разрешава присъствено образование и без съществуването на зелен документ при избрани условия. Въпреки това за на следващия ден е плануван митинг на пловдивски студенти.

Мащабният митинг, даден от канадците и техният Конвой на свободата, възпламени Европа, а може ли да се окаже на жълтите павета.

Двама знакови пловдивчани си отидоха – юристът и странник Анна Йорданова и Георги Семерджиев – Водния дух.

Полицай избави живота на първолак от Пловдив. Ст. контрольор Илиян Гвоздев реагира стремително и избави възпитаник от ОУ „ Васил Петлешков “.

„ Не съм воин. Реакцията ми бе напълно естествена. И е добре всеки, без значение каква специалност упражнява, да е квалифициран и да работи съответно в такива обстановки и да помогне”, сподели той.

До края на седмицата ще бъде пуснато заданието за седалките на стадион „ Христо Ботев “. В същото време новият план за Колежа бе входиран в Община Пловдив.

Административният съд в Пловдив удостовери финансовата промяна на Общината поради неработещата система на „ Индра” в градския превоз. Магистратите са отхвърлили жалбата на общинските адвокати против решението на Управляващия орган, който е постановил 5% финансова промяна на плана или 893 хиляди лв.

Арестуваха 37-годишен мъж, който е завлякъл с пари над 80 души като им е обещавал надомна работа. Повдигнати са му обвинявания за машинация в изискванията на рисков рецидив, като го грозят сред 3 и 10 години затвор.

Липсата на електронни услуги в някои институции провокира опашки пред вратите на ведомствата в страната. Данните сочат, че от ден на ден българи избират да си свършат работата посредством интернет, само че има и такива, които по разнообразни аргументи са принудени да вървят на гише и да се редят на опашки.

Известен ресторант в центъра на Пловдив остави без храна посетителите си точно на празника на любовта и виното

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР