Петата доза ще бъде от актуализираните ваксини, покриващи подвариантите на

...
Петата доза ще бъде от актуализираните ваксини, покриващи подвариантите на
Коментари Харесай

Пета доза ваксина срещу Ковид-19 започват да слагат в Кипър

Петата доза ще бъде от обновените ваксини, покриващи подвариантите на Омикрон

От през днешния ден в Кипър стартира слагането на петата доза ваксина против ковид, разгласи здравното министерство. Тя ще бъде от новите обновени двувалентни препарати, покриващи подвариантите на Омикрон.

Решението за новата бустерна доза е взето въз основа на рекомендациите на Националната консултативна комисия по имунизиране в подтекста на напъните за подсилване на имунитета на популацията, заяви здравното министерство.

Петата по ред ваксина се предлага на хора над 30-годишна възраст, на живеещите и работещите в обществени домове и затворени структури, на здравни експерти без значение от възрастта, както и на наранени от редица хронични болести.

За слагането ѝ е належащо да са минали 5 месеца от последната четвърта инжекция.

През седмицата интензивността във имунизационните центрове за приемане на бустерните трета и четвърта ваксина нараства, споделиха от здравното министерство. Експертите чакат броят на искащите да се усили през настъпващите зимни месеци.

Адаптираните ваксини се ползват в Кипър като бустерна трета доза на хора над 12-годишна възраст, а като четвърта доза се дават на хората над 30-годишна възраст и на представители на рискови групи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР