Петър Волгин ще бъде втори в листата за евродепутати на

...
Петър Волгин ще бъде втори в листата за евродепутати на
Коментари Харесай

Вижте кандидатите за евродепутати на Възраждане

Петър Волгин ще бъде втори в листата за евродепутати на " Възраждане ", а лидер е националният представител Станислав Стоянов.

 

В листата на " Възраждане " влиза още един народен представител от партията - Димчо Димчев, както и общински съветници и ръководители на локални структури.

 

Това стана ясно, откакто ръководителят на партията Костадин Костадинов представи претендентите си за депутати в Европейския парламент в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция.

 

" На Станислав Стоянов ще разчитаме да поведе нашата листа в конкуренцията на европейските избори. На второ място в листата е Петър Волгин - гласът на свободното слово, притежател на голям брой награди. За нас това е гласът, който ще пази освен българските ползи, а и свободното слово ", заяви водачът на политическата групировка Костадин Костадинов.

 

На трето място е Рада Лайкова, създател на " Възраждане – Берлин ", старши консултант по европейските въпроси в немския парламент. Четвъртото място е отредено на Димчо Димчев - създател на най-голямата организация на партията отвън България – " Възраждане – Лондон ". Пети в листата е Георги Джендов, ръководител на групата на " Възраждане " в Добрич.

 

" Хората, които ще изпратим в Европейския парламент, дават отговор на три условия – те са родолюбци, слагат българския народен интерес на първо място. Те ще бъдат открити и демократични. На трето място те са отчетливо работливи и ефикасни в работата си до момента ", разгласи Костадинов.

 

Листата на " Възраждане " за евроизборите:

 

Станислав Стоянов, национален представител;

Петър Волгин, журналист;

Рада Лайкова, ръководител и създател на " Възраждане " -Берлин;

Димчо Димчев, народен представител;

Георги Джендов, който е ръководител на групата на " Възраждане " в общинския съвет в Добрич;

Веселин Киров, юрист;

Александър Алексиев, ръководител на младежката организация на " Възраждане " ;

Калин Калинов, лекар по химия;

Мариян Иванов, журналист;

Касим Садък, адвокат;

Доц. доктор Румяна Иванова, учител в Аграрния университет в Пловдив;

Захари Дончев, общински консултант на " Възраждане " в Плевен;

Мира Миркова, криминолог;

Сергей Махаев, орален хирург;

Борил Каменов, общински консултант в Чипровци;

Филип Кънев, бизнесмен;

Тамаш Секереш, славист и българолог. Той е маджарски жител.

 

След представянето Костадино даде думата и на присъстващите претенденти за евродепутати.

 

" Винаги съм считал, че когато човек се занимава с публицистика без значение къде, с изключение на да осведоми неговата основа задача е разширението на свободата. Винаги съм гледал на дългогодишните си занимания с публицистика като метод хората да бъдат по-свободни. Вече не считам, че това е задоволително, тъй като живеем в интервал на все по-засилваща се цензура. От известно време се пробвам да се боря с това, само че средствата на публицистиката към този момент не са задоволителни. Ако не предприемем дейности със средствата на политиката, тази битка е обречена ", разгласи Петър Волгин.

 

Журналистът съобщи, че съгласно него съществена тематика на идните избори ще бъде разделянето сред партиите на войната и партиите на мира, като към първите той причисли досегашните ръководещи ГЕРБ, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи. Закани се, че в случай че бъде определен за евродепутат ще работи за това " да победи мира, а не войната ".

 

Амбицията на представителите на „ Възраждане “ е да разчупим разбирането, че в Европейския парламент отиват хора, които взимат положителни заплати и нищо не вършат, сподели Стоянов. Отиваме там, с цел да работим, само че не за излизане на България от Европейския съюз, изясни той. Нашата цел е да създадем Европейски Съюз по-добър и по-изгоден за България, а не да го напуснем, добави лидерът на листата Станислав Стоянов.

 

Една от упоритостите на партията е да основе своя лична парламентарна група в Европейския парламент, разкри Костадин Костадинов. Той съобщи, че партията му води диалози с разнообразни политически сили, като уточни, че проведената от " Възраждане " конференция предходната седмица, озаглавена " Новите водачи на Европа ", е била точно за осъществяването на тази цел.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР