Петър Волгин е популярен журналист и писател. Работил е в

...
Петър Волгин е популярен журналист и писател. Работил е в
Коментари Харесай

Петър Волгин за novini.bg: Животът в медиите, в това число и в БНР, стана особено труден

Петър Волгин е известен публицист и публицист. Работил е в Българска национална телевизия, БНР и Тв7, както и в списанията " Клуб М " „ L’Europeo “  и " A-specto ". Негови излъчвания са сваляни от ефир по политически аргументи / " Без надзор " през 2001 година и " Деконструкция " през 2015 г./ Носител е на доста журналистически награди. Автор е на 7 книги, сред тях и " Политически НЕкоректно " /2018 г/. Така се назовава и авторското  предаване на Петър Волгин, което сега се излъчва по стратегия „ Хоризонт “ на БНР. Утре, на 21 март, е представянето на новата му книга " Живот в радиото ". По този мотив го помолих за къс коментар на тематиката: Как върви животът в радиото и по какъв начин там и в останалите медии се отразяват същинските проблеми на хората?

Животът в медиите, включително и в БНР, стана изключително сложен след началото на войната в Украйна. Появиха се две феномени, с които смятах, че окончателно са изчезнали още на 11 ноември 1989 година Имам поради цензурата и автоцензурата.

Забележете на какво замязяха обществено-политическите излъчвания на „ огромните “ малките екрани Българска национална телевизия, Би Ти Ви, Нова.

Там всяко едно събитие бива показано през призмата на откровената и извънредно обикновена анти-руска агитация. Не че някои дейности на Кремъл не трябва да бъдат подложени на критика. Напротив, би трябвало.Само че в тази ситуация следим не рецензия, а най-безсрамно лъготене и изопачение на обстоятелствата. И няма по какъв начин да бъде другояче, когато съществени посетители в тези телевизии  са лица, които аз систематизирано назовавам „ Шагарев/Таламанов “. Тяхната единствена „ експертиза “ се състои в антируското говорене и русофобската нервност. В такива излъчвания има всичко друго, само че не и търсене на истината. 

На мен ужасно доста хора ми споделят, че желаят да слушат „ Политически НЕкоректно “,

тъй като това е едно от дребното излъчвания, в които се чува нещо друго от обикновените пропагандни клишета. Според обективните данни това е най-слушаното и най-следваното в обществените мрежи предаване. Именно тази поддръжка ми дава сили да не преставам.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР