Петър Витанов отишъл на протеста срещу бюлетините, но си тръгнал

...
Петър Витанов отишъл на протеста срещу бюлетините, но си тръгнал
Коментари Харесай

Евродепутат от БСП „за“ машините: Само тук човек е склонен да продаде гласа си за 20 евро

Петър Витанов отишъл на митинга против бюлетините, само че си тръгнал поради скандиране „ Червени отпадъци “
Все повече хора виждат, че смяната в Българска социалистическа партия не търпи отсрочване. Това сподели Петър Витанов, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия и началник на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент в предаването „ Политически неточно “ по БНР. Той разяснява измененията в Изборния кодекс.

„ Тези среднощни съвещания за смяна в Изборния кодекс няма да доведат до повишение на доверието в изборния развой. Напротив, дейностите на партиите в този момент ще имат тежки политически последствия. Огорчаващо беше държанието на Българска социалистическа партия. Ръководството на моята партия с дейностите си сподели на левия или възрастен гласоподавател, че е незапознат, необразован, с цел да гласоподава с машина. А в последните 15 години, същите тези възрастни хора споделят с прогонените си деца в чужбина, които търсят метод да изкарат хляба си, през вайбър, скайп, други приложения. Обидно е да твърдиш, че българският ляв гласоподавател е необразован “, разяснява Петър Витанов.

По отношение на рецензиите, че в други страни в Европа не се гласоподава с машини, социалистът сподели: „ В Европа няма и друго място, в което човек е податлив да продаде гласа си за 20 евро. И когато се намираме на такова място, би трябвало да се взимат ограничения, които другите страни не ползват “.

Петър Витанов показа, че е бил на митинга против измененията в изборното законодателство в петък.

„ Отидох на митинга преди два дни и си потеглих, тъй като се скандираше „ Червени отпадъци “. Това е обидно за хилядите социалисти, които са срещу смяната в изборните правила - да бъдат обиждани поради 20 депутата, които са дали своят вот “, добави още Витанов и подсети, че не беше надалеч времето, когато на митинги с десните партии ходеше лидерката Корнелия Нинова.

„ Машините ограничиха операциите и ограничиха изборните нарушавания. Дори част от нашите депутатите не имат вяра в тези промени, тъй като те персонално бяха ограбвани от хартиената бюлетина “, сподели Витанов и даде за образец национален фаворит от Българска социалистическа партия, който дружно със фамилията си е дал своя вот за себе си в изборната секция в София, само че резултатът не е бил регистриран в протокола.

„ Имаше нещо позитивно в политиката на Българска социалистическа партия в последната година. И то беше, че тя се трансформира в партия на „ смяната “, скъса с етикета „ статукво “ и „ корупция “. За една нощ се върнахме в изходна позиция “, добави евродепутатът. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР