Петър Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов,

...
Петър Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов,
Коментари Харесай

Величков: Проведе ли се честно изборът, Михайлов ще бъде отстранен

Петър Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов, приказва за отминалия конгрес на 12 октомври. Бизнесменът разкри и бъдещите проекти на Бербатов и неговите хора. Величков разяснява, че съзнателно позволява съществени нарушавания на устава. Величков разясни, че даже при завждане на каузи, до тяхното привършване Михайлов ще остане в Съюза.
" БФС смени тактиката. Ако до в този момент действаха под диктат и със закани, след намесите на полиция и прокуратура в някои съответни обстановки се видя, че става рисково. Сега се пробват да манипулират клубовете и злоупотребяват тежко, подвеждайки ги с избрани неща. На зоналните препоръки на БФС е предоставена задачата да стартират събирането на писма от клубовете, които са без никаква правна стойност и с изцяло несъответстващо наличие. Безумие е, че всъщност с въпросните писма БФС изисква от своите членове да се откажат от правата си по Устав и закон.
Та от клубовете се изисква упорито да подпишат писмо, с което декларират противоречие с обжалването на Конгреса от 12 октомври 2021 година с аргумента, че участието на новите клубове е от значимо значение за развиването на футбола. Кое е това нещо и под каква форма с обжалване на съзнателно проваления от Михайлов конгрес заплашва участието в БФС на който и да е клуб, по този начин и не излиза наяве. На 18 март следващата година има призован конгрес, на който деклариралите участие в БФС клубове ще бъдат признати като пълноправни членове. Надеждите на всички нас, а и на клубовете е, че през март конгресът няма да бъде изопачен от Михайлов и всички клубове ще бъдат едно цяло в битката си за смяна.
Нелепо е да се счита, че упражняването на каквито и да е права на клубовете заплашва нечие участие в БФС. Изисква се единствено малко самообладание и храброст. Ясно обаче е това, че с сходни дейности се цели освен да се опълчват клубовете едни на други, само че и може би Михайлов да ревизира, какъв брой са тези, които към момента са подготвени да работят под команда и от боязън.
Един съвет от нас към управлението на БФС - не притискайте ръководителите на зоналните препоръки с сходни “задачи”, единствено тъй като получават заплати от БФС. Не ги поставяйте в сходно унизително състояние, тъй като това са хората, чиято работа се заплаща най-ниско, а на тях се крепи провеждането на шампионатите и шампионатите. Без тях ще спре и спортно-състезателната активност на БФС. Поне ги оставете да си правят работата, а не ги карайте за се излагат пред клубовете с сходни смехотворни писъмца. Гответе се за избирателен конгрес, господин Михайлов! "
" Вече споделих, организира ли се почтено изборът, Михайлов ще бъде отхвърлен. А на последния конгрес се сътвори към този момент една процедура за осъществяване на избора на управление по наше гледище и със съществени старания на клубовете, на която няма опция. Всеки един, който ще опита да промени тази процедура ще значи, че желае да върне БФС в задкулисието и операциите ", разяснява Величков.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР