Петър Стойчев бе избран от Международната федерация по плуване (World

...
Петър Стойчев бе избран от Международната федерация по плуване (World
Коментари Харесай

Петър Стойчев беше избран в екипа на Техническия комитет по плуване за Олимпийските игри в Париж

Петър Стойчев бе определен от Международната федерация по плуване (World Aquatics) за члена на екипа на Техническия комитет по плуване на Олимпийските игри в Париж 2024, с което се трансформира в първия българин, който бива номиниран в тази роля за най-големия състезателен конгрес.

" За мен е чест и отговорност да съставлявам България в тази роля на Олимпийски игри. Приемам номинацията от World Aquatics като огромно самопризнание и за мен, и за страната ни. Благодаря на Международната федерация по плуване, на Българска федерация плувни спортове и на всички, които ме поддържаха ", съобщи Петър Стойчев.

Петър Стойчев е притежател на Световната купа по плувен маратон 11 следващи години (от 2001 до 2011 г.) и е приет за най-успешния играч в света по плувен маратон. Зад гърба си именитият ни съотечественик има международна купа в плуването на 25 км от Шанхай 2011, като също така е и първият плувец от България, признат в Международната зала на плувната популярност в Съединени американски щати.

В кариерата си Стойчев има и четири поредни участия на олимпийски игри - сред Сидни 2000 и Лондон 2012, в които плува в дисциплините 400 и 1500 м. свободен жанр в басейн и 10 км в открити води. Най-добрите му достижения идват точно в плувния маратон - 6-о място в Пекин 2008 и 9-а позиция в Лондон 2012.

На Летните олимпийски игри в Пекин 2008 Петър Стойчев е определен и за знаменосец на българската делегация по време на церемонията по разкриване.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР