Петър Шопов се завърна в Левски София с нова мисия.42-годишният

...
Петър Шопов се завърна в Левски София с нова мисия.42-годишният
Коментари Харесай

Block Out: Петър Шопов - от Шампионската лига при мъжете, до женския тим на Левски София

Петър Шопов се завърна в Левски София с нова задача.

42-годишният експерт ще бъде основен треньор на женското направление в Левски София, и ще води тима при девойките старша възраст.

Договорът му е дълготраен.

Шопов е бил ментор на „ сините ” тимове при дамите и мъжете. За последно той бе асистент на Пламен Константинов в съветския Локомотив (Новосибирск). Двамата работиха дружно и в мъжкия народен тим на България. При мъжете с изключение на Левски е водил още Монтана, Дунав и Добруджа.

В женския народен тим на България Петър Шопов бе помощник на Димитър Каров.

Женският Левски София се завърна към този момент шампионата на България - " Демакс лига " и записа първи триумф над Хектор с 3:2 под управлението на Петър Шопов.

Волейболното предаване на Sportal TV и Sportal.bg - Block Out откри Петър Шопов на работното му място в спорта зала “Левски София ”.

„ Владо Николов ми се обади още до момента в който бях в Русия с предлагането да се заема с женското направление в Левски София. Обсъдихме плана за неговото развиване и той ми стана ужасно забавен. Работил съм с дами и имам опит в това отношение. Идеята да го върша още веднъж в Левски София ми хареса, а също така имам 2 дребни деца и ми се желае да се прибера в България ”, съобщи Петър Шопов особено във волейболното предавате на Sportal TV и Sportal.bg.

“Явно аз не знам какво е положението на женския волейбол в България. Постарах се малко да се позаинтересувам, само че отразяването на женския волейбол не е изключително наранено в България. Реално дано да мине първия полусезон, да видя тимовете и състезателките и тогава действително ще мога да кажа дали имаме действителен късмет за орден. Но другото, което желая да кажа - това е Левски, а Левски постоянно се цели нагоре ”, добави Шопов, който през 2021 години води мъжкия отбор на Локомотив (Новосибирск) в дуелите от Шампионската лига и Суперлигата на Русия, откакто по това време старши треньорът Пламен Константинов бе под карантина поради ковид.

“Определено най-основната цел е да създадем като при мъжете на Левски, да спуснем нещо като единна методика надолу и да се търсят млади и перспективни деца за школата. Децата би трябвало в действителност да печелят трофеи, с цел да израстват ментално като първенци. Като цяло това е концепцията - първата. По-нататък е женският тим. Това, което направи Левски при мъжете, ще се постараем да го повторим и при дамите ”, добави Петър Шопов в Block Out.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР