Петър Саган от отбора на Бора-Хансгрое спечели десетия етап от

...
Петър Саган от отбора на Бора-Хансгрое спечели десетия етап от
Коментари Харесай

Петър Саган спечели първа етапна победа на Джирото тази година

Петър Саган от тима на Бора-Хансгрое завоюва десетия стадий от Обиколката на Италия - 139 километра от Акуила до Фолиньо.

За 31-годишния словак това е първа етапна победа от началото на Джирото и общо 18-а в някоя от трите огромни обиколки - на Италия, Франция и Испания.

Саган нападна 250 метра преди финалната линия и се оправи абсолютно с колумбиеца Фернандо Гавирия и италианеца Давиде Чимолай, които финишираха втори и трети. Времето, с което Саган завоюва днешния стадий, е 3 часа, 10 минути и 56 секунди. Малко по-рано, при започване на последния километър, на един от многото завои преди финала имаше рухване, което раздра групата на две, като във втората половина останаха водачите в генералното класиране, които обаче по никакъв метод не са застрашени от първенците в днешния стадий.

Начело в общото класиране с "розовата фланекла " остава колумбиецът Еган Бернал от Инеос с задатък от единствено една секунда пред руснака Александър Власов от Астана. Трети на 14 секунди е белгиецът Ремко Евенепул от Декьонинк-Куик Степ, а първите 10 са събрани в границите на тъкмо 60 секунди.

С днешната си победа Саган поведе в класирането при спринтьорите със 108 точки и ще облече "цикламената фланелка ". Второто място с по 91 точки разделят Гавирия и Чимолай.

При катерачите първи с 61 точки е французинът Жофри Бушар от AG2R, пред Бернал с 48 и швейцареца Джино Медер (Бахрейн Викториъс) с 44.

Във вторник за участниците следва първият почивен ден от началото на надпреварата, а в сряда 104-тото издание на Джирото продължава със 162-километровия 11-и стадий от Перуджа до Монталсино.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР