Петър Пищалов - собственикът на бедстващите коне в Осоговската планина,

...
Петър Пищалов - собственикът на бедстващите коне в Осоговската планина,
Коментари Харесай

Петър Пищалов: Не знам къде са ми живите коне

Петър Пищалов - притежателят на бедстващите коне в Осоговската планина, е бил разпитан от проверяващите служители на реда в ОДМВР в Кюстендил.

Според него отговорни в обстановката са хора, които са намерили преди повече от един месец конете му и не са му дали сигнал, а са ги свалили 2 км по-ниско в планината, където няма храна.

Пред публицисти притежателят на животните се възмути, че някои са се възползвали и са си създали реклама със гибелта на животните. " Ако аз съм отговорен за всичко и съм препъни камъка на земеделието в България - убийте ме ", сподели Петър Пищалов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той разяснява, че неговите коне фактически са били нелегално в Осоговската планина и това е повода той да не подаде сигнал към институциите, когато са изчезнали преди месец и половина.

В момента в планината има 26 живи коне. Не знам обаче, къде са другите от всичките ми към 70 коня, сподели още Пищалов.

 
Във връзка с подадения сигнал за конете, бедстващи в Осоговската планина, по заповед на доктор Дамян Илиев, изпълнителен шеф на БАБХ, комисия от специалисти от Централното ръководство на организацията прави щателна документална и физическа инспекция на събитията, довели до свободното напредване на животните до местността Бек кладенец под връх Руен. Това оповестиха от пресцентъра на БАБХ.

Конете се намират навън, при неподходящи атмосферни условия и в тежко физическо положение, довело до гибелта на някои от тях. Чрез сканиране на самостоятелната маркировка са открити притежателите на еднокопитните. Комисията ревизира положението на животновъдните обекти, от които произлизат конете, тяхното сходство с нормативните условия и степента на формален надзор, който е упражняван в тези обекти от Областната дирекция по сигурност на храните-Кюстендил.

С оглед да се изключи разпространяването на погрешна и манипулираща информация, обществеността ще бъде известена навреме за всички констатации от осъществената инспекция, се споделя в прессъобщение от Агенцията.

При открити непозволени дейности или безучастие от страна на чиновници на Агенцията и нейното териториално отделение в град Кюстендил, те ще бъдат отстранени от работа до привършване на формираното дисциплинарно произвеждане, споделиха още от БАБХ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР