Петър Пищалов. Снимка: БНРБлизо 260 000 лева субсидии е получил

...
Петър Пищалов. Снимка: БНРБлизо 260 000 лева субсидии е получил
Коментари Харесай

За 5 г. собственикът на мъртвите коне в Осоговския балкан получил близо 260 000 лв. субсидии

Петър Пищалов. Снимка: БНР

Близо 260 000 лв. дотации е получил за последните 5 години фермерът Петър Пищалов, притежател на десетките открити мъртви коне в Осоговския балкан, сочи информация на Държавния фонд „ Земеделие “ в Кюстендил, разказна БНР. Пищалов е бил глобен за този интервал с към 67 000 лв. поради неизпълнени условия по гледане на животните.

Фермерството си Петър Пищалов стартирал с 10 коня през 2013 година, които гледал в кюстендилското с. Буново. През 2014 година записал 99 овце, 20 коня, 6 кози и 3 говеда. За сегашния фермерски сезон, съгласно справките, той гледа 287 овце и 77 коня, които очевидно е пуснал в Осоговския балкан.

Санкциите против него са 5% от поисканата дотация, откакто не е изпълнявал нормативните условия по гледането на животните.

Все още не са огласени резултатите от инспекцията на комисията от централното ръководство на Българската организация за сигурност на храните. Тя е осъществена на място на животновъдните обекти на фермера в края на седмицата и ще покаже има ли и какви ще са новите наказания против него.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР