Петър Петров е новият районен прокурор на Пловдив. Днес прокурорската

...
Петър Петров е новият районен прокурор на Пловдив. Днес прокурорската
Коментари Харесай

Петър Петров оглави Районна прокуратура - Пловдив

Петър Петров е новият областен прокурор на Пловдив. Днес прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет организира избор за назначение на административен ръководител  на Районна прокуратура – Пловдив. В състезанието са взели участие двама кандидати-  Петър Петров – прокурор в Окръжна прокуратура – Пловдив и Чавдар Грошев – изпълняващ функционалностите „ административен началник – областен прокурор “ на Районна прокуратура – Пловдив.
Прочетете още
Със 7 гласа „ За “ и 1 глас „ Против “, колегията е подкрепила кандидатурата на Петров.

Петър Петров има над 17 години юридически стаж. Професионалната си кариера стартира като следовател във ВОП – Пловдив в интервала от 2005 година до 2017 година, а оттогава и до сегашния миг, е прокурор в Окръжна прокуратура – Пловдив.

Прокурор Петров стимулира присъединяване си в процедурата с желанието да се развива професионално в структурата на Прокуратурата на Република България, с житейския и професионален опит, които има. Той показа, че желае да съобщи наученото досега на по-младите и новопостъпващи прокурори.

Основни негови цели са експедитивност, срочност и качество в работата на прокурорите във връзка с делата с висок публичен интерес и с потърпевши лица от закононарушения от битов темперамент, държане и приложимост на наркотични субстанции, като той предлага основаване на групи при разпределението на преписки и досъдебни производства със софтуера за инцидентно систематизиране „ Дела и преписки с висок публичен интерес и социална значителност “ и „ Дела и преписки с фактическа и правна трудност “, в които ще включи до 1/3 от прокурорите с оглед предпочитаното им следствие. Ще работи предпочитано и за следствието, управлението и надзора по каузи с предмет пътно - транспортни катастрофи. Акцент слага върху основаване на организация за ежемесечен разбор на натовареността на всеки един прокурор въз основата на следените досъдебни производства, във връзка с броя, фактическата и правната трудност, с оглед контролиране на % на натовареност; повишение качеството на прокурорските актове и мотивирането им съгласно закона и константната правосъдна процедура в законоустановените срокове; повишение на случаите за самосезиране и за осъществяването на следствие персонално от наблюдаващия прокурор. Ще насочи старания по отношение на обезпечаването на нов сграден фонд, ще сътвори организация за повишение на взаимоотношението с Окръжна и Апелативна прокуратура - Пловдив и взаимни срещи с Директора на ОДМВР и ръководителите на структурни звена в регионалната дирекция за активизиране на оперативната активност. Ангажира се да сътвори организация за основаването на електронни досъдебни производства и преписки, до които прокурорите да имат далечен достъп, за възстановяване срочността и качеството на осъществяваните следствия и инспекции.

Въпроси към претендента сложиха Огнян Дамянов, Йордан Стоев и Евгени Иванов - членове на Висш съдебен съвет, които желаеха обяснение по отношение на поставените цели за равнене на натовареността на прокурорите в структурата, периодите за изговаряне и вижданията му за образуване на управнически екип. Главният прокурор на Репулика България – Иван Гешев сложи въпроси, свързани с взаимоотношенията и работния климат.

Подкрепа за кандидатурата обявиха основният прокурор на Република България – Иван Гешев, Йордан Стоев и Стефан Петров – членове на Висш съдебен съвет, които се обосноваха с положителното конструиране на цели, амбициозната стратегия, конкретика при формулиране на проблемите и решенията и новаторските визии на Петър Петров за стратегическо ръководство на Районна прокуратура - Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР