Петър Паунов Местната структура на ГЕРБ в Батак ще поиска

...
Петър Паунов Местната структура на ГЕРБ в Батак ще поиска
Коментари Харесай

ГЕРБ иска оставката на кмета на Батак заради дело и поръчки в разрез с морала


Петър Паунов

Местната конструкция на ГЕРБ в Батак ще изиска оставката на кмета на града Петър Паунов (БСП), оповестиха от пресцентъра на партията в четвъртък. Искането ще бъде импортирано на постоянното съвещание на Общинския съвет в петък.

Повод е обвинителният акт против Паунов, който прокуратурата внесе преди дни. Кметът ще бъде съден за превишаване на права при продажба на част от държавен парцел край язовир " Батак ". Имотът е продаден за 2400 лв., откакто собствеността му е била изменена от държавна на общинска.

В претекстовете си за настояването на оставката на кмета ГЕРБ ще уточни още и публични поръчки, извоювани в прорез с моралните правила от сина му - Крум Паунов, като шеф на фамилната им компания " Престиж - Паунов " ЕООД.

От ГЕРБ - Батак, показват, че ще желаят оставката на Паунов за уронване на престижа и положителното име на общината вследствие на тази договорка. Председателят на групата на ГЕРБ в общинския съвет Атанас Коларов съобщи, че решението за смяна на собствеността на парцела е взето на последното съвещание на съвета в предходния мандат на кмета. Настоящият общински съвет след това е отменил решението като незаконосъобразно, само че все пак продажбата е осъществена.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР