Петър Низамов - Перата няма да получи пари от медиите.

...
Петър Низамов - Перата няма да получи пари от медиите.
Коментари Харесай

Съдът отхвърли иска на Перата срещу медия

Петър Низамов - Перата няма да получи пари от медиите. Това стана ясно през днешния ден от решението на Районен съд - Бургас. Съдът отхвърли гражданския иск срещу бургаски уебсайт поради оповестена дописка.

Искът в размер на 20 000 лв., насочен от Перата, е във връзка оповестена на 8 март 2012 година публикация. Районният съд откри искът за безпочвен.

Припомняме, в края на януари районният съд в Бургас даде ход на делото на Перата против трети информативен уебсайт, откакто Низамов пусна иск за финансово обезщетение поради остарели изявления в бургаското онлайн издание. Става въпрос за уеб страницата " е-бургас ", който също е отразил вест за Перата, базирайки се на публично известие на Министерство на вътрешните работи.

Перата твърди, че медията е разгласила новината, преписвайки му позорящи, унизителни изказвания и осъществяване на закононарушение, за което била в действие оправдателна присъда.

Според съда обаче данните по делото сочат, че дописката е написана във връзка правосъдно съвещание, на което е било прегледано настояването на прокуратурата ищецът и другите обвинени да бъдат арестувани под стража.

Заглавието на новината също осведоми, че обвинените са пуснати под " домакински арест ". Съдът е безапелационен, че публикацията е отразила настояща вест - разглеждането на мярка за неотклонение. Магистратите не намират клюка в публикацията. Обвинението за осъществен " побой " е пресъздадено със съответните изразни средства на публицистиката, обосновава се съда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР