Петър Николов е собственик на малка строителна фирма, която се

...
Петър Николов е собственик на малка строителна фирма, която се
Коментари Харесай

Трудът в строителството поскъпна с 20% за година

Петър Николов е притежател на дребна строителна компания, която се занимава с довършителни поправки в Пловдив и района. Пред „ Марица “ предприемачът описа, че от началото на лятото още веднъж се усеща сериозна липса на фрагменти в сектора, което води след себе закъснение и оскъпяване на ремонтите. Това е следващият удар след скока в цената на множеството материали през зимата.



„ В началото на годината имах четири бригади за поправки и довършителни действия от по трима майстори. Почти всички бяха със сериозен опит в занаята както у нас, по този начин и в чужбина. От общо 12 души, които работеха при мен, от май досега съм изгубил 5 души, които с разхлабването на коронавирус ограниченията в Европа се върнаха в Германия и Белгия “ споделя Николов.

По думите на майстора, сходна е обстановката при доста от сътрудниците му.

„ Момчетата работиха бързо и качествено. Научиха се към майсторите в Германия и помогнаха доста в бизнеса, “ безапелационен е Петър Николов. По думите му, даже по време на пандемията оборотите му са били сходни с предходните години, като спадът е бил най-малък: „ От предходната пролет до началото на това лятото майстори имаше под път и над път, само че през последните месеци обстановката се промени “.

Попълването на бригадите с нови фрагменти се оказва същинско предизвикателство. Мъжът споделя, че в края на предходната година и при започване на тази самите майстори са го търсили за работа, до момента в който сега всеобщо напуснали страната. Това е принудило компанията му да понижи доста размера на работа, която може да поеме. Вместо четири бригади, сега предприемачът има три, което съгласно него съществено бави плануваните поправки.

Според Николов цените на труда са скочили за една година сред 5 и 20 % тъкмо поради дефицита на фрагменти в сектора. „ Търсенето дефинира предлагането “, безапелационен е майсторът и добавя, че в случай че през днешния ден му звъннат за главен ремонт на апартамент, ще може да го стартира най-рано на 24 август.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР