Петър Мицин спечели световната титла на 400 м свободен стил

...
Петър Мицин спечели световната титла на 400 м свободен стил
Коментари Харесай

Петър Мицин спечели световната титла на 400 метра свободен стил за юноши

Петър Мицин завоюва международната купа на 400 м свободен жанр на шампионата на планетата за юноши и девойки в Нетаня, Израел. Българинът направи следващото си мощно показване и финишира за 3:46.49 мин. След Мицин приключи италианецът Алесандро Рагаини. Двамата бяха разграничени от едвам 17 стотни в разногласието за златото. Трети се подреди Филипо Бертони (Италия), който изостана с 2.24 сек. от спечелилия. Това е първа международна купа в историята на българското плуване, извоювана от шампионат в басейн.
Прочетете още
За Петър Мицин това е следващото отличие от огромно състезание през това лято. Възпитаникът на Николай Вакареев завоюва три златни медала от Европейското състезание за юноши и девойки в Белград, а по-късно и още едно златно отличие от еврошампионата за мъже до 23 години в Дъблин. Към това той добави и международен връх на 400 м свободен жанр за юноши, който сложи в столицата на Сърбия.

В Нетаня Петър Мицин ще се включи в още три съревнования. Българинът ще плува 200 и 800 м свободен жанр и 200 м бътерфлай.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР