Петър Мицин е уверен, че има потенциал да плува на

...
Петър Мицин е уверен, че има потенциал да плува на
Коментари Харесай

Петър Мицин: Оставам в България, мечтая за олимпийски финал

Петър Мицин е убеден, че има капацитет да плува на олимпийски край на Игрите в Париж следващата година. 18-годишният играч реализира изключителни триумфи през тази година, като завоюва седем медала от европейски и международни шампионати по плуване при юношите, а венецът на достиженията му бе международният връх за юноши на 400 метра свободен жанр на Европейското състезание в Белград.
Прочетете още
" Изключително съм удовлетворен от резултатите, които реализирах в последните два месеца. Най-сладка беше успеха на 400 свободен жанр на Европейското в Белград, реализирана със международен връх за юноши. Времето 3:44.31 щеше да бъде шесто във финала на Олимпиадата в Токио преди две годинии това ми дава убеденост, че имам сили да плавам край на Игрите в Париж следващата година. Ще се трудя да трансформира тази фантазия в действителност ", сподели Петър Мицин на конференция през днешния ден.

Състезателят на Вихрен ще продължи да се приготвя в България при персоналния си треньор Николай Вакареев и не възнамерява да учи в Съединени американски щати, както сториха някои от неговите съотборници в националния тим.

" Оставам тук. Не виждам по какъв начин ще подобря времената си, в случай че отида в Съединени американски щати ", сподели той.

Въпреки триумфите, Мицин е крепко стъпил на земята и не разрешава славата да го главозамае.

" Приемам славата като нещо хубаво, само че царската корона е тежка, славата може да е хубаво и неприятно нещо, някоя не могат да я понесат, само че при мен няма самозабравяне ", сподели още Мицин.

Личният треньор на плувеца - Николай Вакареев, дефинира издържливостта на своя ученик като най-силното му качество в басейна.

" Петър подобряваше достиженията си методично, а във върхова форма беше за Европейското състезание в Белград и там реализира най положителните си резултати. Сега ще се подготвим за присъединяване на Европейското състезание в дребен басейн в Букурещ в края на годината, а по-късно ще насочим напъните си напълно върху подготовката за Олимпиадата в Париж. Издържливостта е най-силното качество на Мицин, само че за последните стартове на Световното в Нетаня умората натежа. Дори регистрирам като своя неточност, че плува 200 метра свободен жанр, трябваше да пропуснем тази дисциплинираност и да се концентрираме върху 400 и 800 свободен жанр и 200 бътерфлай. На бътерфлая водеше през цялата отдалеченост, само че последните 15-20 метра умората натежа и отстъпи на второ място. В подготовката ще се концентрираме главно върху 400 и 800 метра свободен жанр, където има по-големи шансове за положително класиране ", сподели Вакареев.

Селекционерът на националния тим Кристиян Минковски дефинира представянето на Мицин като най-успешното на български плувец в границите на един сезон.

" Това е най-успешното показване на български плувец в границите на един сезон. Логично Петър засенчи останалите състезатели, само че имаме и други доста мощни достижения през тази година. Имаме превъзходен тим от млади състезатели което е гаранция за триумфи в дълготраен проект. Показахме, че и в България може да се случват нещата. ", сподели Минковски.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР